Ελλαδα

Καπραβέλος: Μεγάλος αριθμός θανάτων και τις επόμενες ημέρες

«Το 15% των νοσηλευόμενων χάνει τη ζωή του»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσοκομείο
Νοσοκομείο © UNSPLASH

Για μεγάλο αριθμό θανάτων από κορωνοϊό και τις επόμενες ημέρες, προειδοποίησε ο διευθυντής Β΄ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Ο διευθυντής Β΄ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος προειδοποίησε πως τις επόμενες ημέρες θα καταγραφούν μεγάλοι αριθμοί θανάτων από κορωνοϊό και αυτό λόγω της μετάλλαξης Δέλτα που υπάρχει ακόμα έντονα στην κοινότητα.

«Νοσηλεύουμε γύρω στους 15.000 - 20.000 ασθενείς τον μήνα, έχουμε γύρω στους 2.500 θανάτους, δηλαδή το 15% των νοσηλευόμενων χάνει τη ζωή του» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται ασθενείς με Δέλτα, καθώς αυτή είναι που σάρωσε τη χώρα. Ακόμη νοσηλεύουμε ασθενείς σε βαρύτατη κατάσταση».

Ως προς τη μετάλλαξη Όμικρον, επεσήμανε πως «δεν βλέπουμε ακόμη το αποτύπωμα της Όμικρον, είναι πολύ νωρίς για πρόβλεψη».

Τέλος, αναφέρθηκε και στις αδυναμίες του συστήματος υγείας να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες, τονίζοντας ότι χάνονται άδικα ζωές, λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν στην οργάνωση των νοσοκομείων, καθώς όπως είπε, δεν υπάρχει προσωπικό να στελεχώσει τις μονάδες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ