Ελλαδα

Κοζάνη: Ελικόπτερο απεγκλώβισε κατοίκους στο χωριό Καταφύγι

Τέσσερις άνθρωποι είχαν αποκλειστεί για 8 ημέρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στρατιωτικό ελικόπτερο
Στρατιωτικό ελικόπτερο © EUROKINISSI/ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΓΕΣ

Με ελικόπτερο έγινε ο απεγκλωβισμός των τεσσάρων κατοίκων στο χωριό Καταφύγι, που παρέμειναν αποκλεισμένοι για 8 ημέρες.

Με στρατιωτικό ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού απομακρύνθηκαν εγκλωβισμένοι κάτοικοι στο χωριό Καταφύγι στην Κοζάνη. Οι κάτοικοι είχαν αποκλειστεί τις τελευταίες 8 ημέρες. Την επιχείρηση πραγματοποίησε η Πολιτική Προστασία.

Ήδη, δύο από τους συνολικά τέσσερις κατοίκους, μεταφέρθηκαν στο Βελβεντό. Όπως γνωστοποίησε ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Κοζάνης Πρόδρομος Ασλανίδης, το ελικόπτερο «κατευθύνθηκε σε βάση ανεφοδιασμού καυσίμων και θα επιστρέψει να παραλάβει έναν άνδρα και μια γυναίκα, που έχουν απομείνει στο χωριό».

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού αποφασίστηκε ύστερα από αυτοψία που πραγματοποίησαν μέλη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κοζάνης, ο δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου και η αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια, στον χώρο όπου τα συνεργεία εκχιονισμού και οι υλοτόμοι προσπαθούν να ανοίξουν τον δρόμο για το χωριό Καταφύγι.

Όπως διαπιστώθηκε, τα δέντρα που είχαν πέσει ήταν πολλά και θα χρειάζονταν αρκετές ημέρες προκειμένου τα συνεργεία υλοτόμησης να τα κόψουν και να τα απομακρύνουν, ώστε να ανοίξουν τον δρόμο για τα εκχιονιστικά μηχανήματα, να απομακρυνθεί το χιόνι και να καταστεί έτσι δυνατή η πρόσβαση στο χωριό Καταφύγι στην Κοζάνη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ