Ελλαδα

Πτολεμαΐδα: Γυναίκα με κορωνοϊό γέννησε υγιέστατο μωρό (βίντεο)

Τι δήλωσαν οι γιατροί μετά τον τοκετό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νεογέννητο
Νεογέννητο © Pixabay

Στην Πτολεμαΐδα έγκυος με κορωνοϊό γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο. Οι πρώτες δηλώσεις των γιατρών.

Όλα καλά με την έγκυο που είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό και γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι στην Πτολεμαΐδα. Η 41χρονη έφερε στον κόσμο το μωρό της στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Σταύρο Παπασωτηρίου, «το νεογέννητο αγόρι δεν έχει κορωνοϊό, ενώ η μητέρα ήταν ασυμπτωματική στον ιό και έφτασε έξω από τα επείγοντα του νοσοκομείου με όλα τα συμπτώματα της γέννας».

Όπως είπε, η 41χρονη ανέφερε στο νοσηλευτικό προσωπικό ότι είναι θετική στον κορωνοϊό από rapid test που έκανε την προηγουμένη ημέρα κατόπιν συμβουλών του ιδιώτη γιατρού που την παρακολουθούσε και ο οποίος τη συνέστησε να απευθυνθεί στο νοσοκομείο.

Σε isobox έξω από τα επείγοντα του νοσοκομείου γέννησε η έγκυος με κορωνοϊό στην Πτολεμαΐδα

Το νέο rapid test που έγινε στο νοσοκομείο έδειξε ότι η ετοιμόγεννη γυναίκα ήταν θετική κι όπως ανέφερε ο κ. Παπασωτηρίου, «η έγκυος δεν πρόλαβε καν να εισέλθει στη Μαιευτική Κλινική και γέννησε στους ειδικούς χώρους ιατρείων (isobox) που έχουμε εγκαταστήσει έξω από τα επείγοντα ΤΕΠ του νοσοκομείου».

Το νεογέννητο αγοράκι είναι το δεύτερο παιδί της οικογένειας. Ζυγίζει 2,750 κιλά, είναι υγιέστατο και φιλοξενείται στην Παιδιατρική Κλινική, ενώ «η μητέρα νοσηλεύεται στους θαλάμους covid του νοσοκομείου» κατέληξε ο διοικητής του νοσοκομείου στην Πτολεμαΐδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ