Ελλαδα

Ανάργυρος Μαριόλης: Ο καλύτερος οικογενειακός γιατρός στον κόσμο

Τι είπε για το βραβείο του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανάργυρος Μαριόλης: Ο καλύτερος οικογενειακός γιατρός του κόσμου
Ανάργυρος Μαριόλης: Ο καλύτερος οικογενειακός γιατρός του κόσμου © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανάργυρος Μαριόλης: Έλληνας ο καλύτερος οικογενειακός γιατρός του κόσμου.

Ο καλύτερος οικογενειακός γιατρός του κόσμου είναι Έλληνας. Πρόκειται για τον Ανάργυρο Μαριόλη, Διευθυντή του Κέντρου Υγείας της Αρεόπολης, ο οποίος καθημερινά δίνει μάχη για να βρίσκεται δίπλα στους ασθενείς του, αλλά και σε όλους όσοι βρίσκονται σε ανάγκη. Και για αυτό έλαβε και αυτή την άκρως τιμητική διάκριση. 

«Κοιτάζοντας καθημερινά μέσα από το παράθυρο των ασθενών, που τώρα θεωρώ ότι τους φωτίζει η τιμή της απονομής του βραβείου, ανατέλλει η ανάγκη για νέες ανθρώπινες αξίες. Για μια διαφορετική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και για ένα οικογενειακό γιατρό για όλους τους πολίτες», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είναι συγκλονιστικές οι στιγμές που περάσαμε και περνάμε οι υγειονομικοί», είπε ο Μαριόλης όσον αφορά την επέλαση της πανδημίας κορωνοιού ενώ επισήμανε πως αυτό ισχύει ειδικά για αυτούς που εργάζονται εκτός του περιβάλλοντος του νοσοκομείου.

Ο κ.Μαριόλης περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές έζησαν οι γιατροί που κλήθηκαν να εργαστούν σε σκηνές, να διαμορφώσουν χώρους περίθαλψης εκτός των νοσοκομειακών δομών και να σπεύσουν σε ασθενείς που νοσούσαν με κορωνοιό, ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα χωριά.

«Γίνονται πάρα πολλές προσπάθειες», δήλωσε και επεσήμανε περαιτέρω πως «το καθήκον κι η ευθύνη, τόσο η δική μου όσο και των λιγοστών συναδέλφων που πίστεψαν σε αυτό το όνειρο, και τους ευχαριστώ πολύ».

«Δημιουργήσαμε κρυψώνες αντίστασης και θέλησης για περισσότερο φως, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», τόνισε. «Ο απόηχος από την σκέψη και την προσφορά στον άνθρωπο είναι αυτό που φωτίζεται σήμερα», συνόψισε μεταξύ άλλων.

Τι είναι το βραβείο του καλύτερου οικογενειακού γιατρού 

Το βραβείο του καλύτερου οικογενειακού γιατρού στον κόσμο για το 2021 (Global Family Doctor) απένειμε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Οικογενειακών Γιατρών, WONCA.

Πρόκειται για τιμητική διάκριση, διεθνούς ακτινοβολίας, η οποία απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε ιατρούς από όλο τον κόσμο. Τα κριτήρια της βράβευσης αφορούν σε οικογενειακό ιατρό που είναι ταυτόχρονα πάροχος ολιστικής, ανθρωποκεντρικής, ποιοτικής φροντίδας, υπεύθυνος λήψης τεκμηριωμένων αποφάσεων, διεπιστημονικός επικοινωνός, και κοινοτικός ηγέτης με διοικητικές αρετές.

Με το εφετινό βραβείο αναγνωρίζεται η προσφορά ενός ανθρώπου, όχι μόνο σε αστικές περιοχές, αλλά πρωτίστως σε μια απομακρυσμένη γωνιά της Ελλάδας, όπως είναι η Μάνη.

Σημειώνεται ότι ο Ανάργυρος Δ. Μαριόλης είχε ανακηρυχθεί για το 2019 καλύτερος Οικογενειακός Ιατρός της Ευρώπης, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2020 είναι μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του yπουργείου Υγείας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ