Ελλαδα

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Σιαφάκας

Υπήρξε τακτικός αρθρογράφος σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Σιαφάκας
Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Σιαφάκας © Τwitter

Ο δημοσιογραφικός κόσμος θρηνεί σήμερα για τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Σιαφάκα που έφυγε από τη ζωή.

Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος Βαγγέλης Σιαφάκας, είδηση που έκανε γνωστή ο εκδότης Νίκος Γκιώνης των εκδόσεων Πόλις.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1952 και έμαθε γράμματα στη Ζωσιμαία Σχολή. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στη Φλωρεντία, αλλά επέλεξε τη δημοσιογραφία. Ξεκίνησε από την Αυγή.

Διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντικό στέλεχος σε ραδιοφωνικούς σταθμούς (ΑΘΗΝΑ 9.84, FLASH 96.1) και τηλεοπτικά δίκτυα (MEGA, ANT1), για να επιστρέψει στην έντυπη δημοσιογραφία ως αρχισυντάκτης και μετέπειτα διευθυντής σύνταξης της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας (1999-2011). Υπήρξε τακτικός αρθρογράφος σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά.

Το 2013 ανέλαβε τα καθήκοντα του ειδικού συμβούλου στο ΑΠΕ. Ήταν στέλεχος του “Ρήγα Φεραίου” από τα χρόνια της Δικτατορίας, και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης έως το 1977, όταν και εγκατέλειψε την ενεργό πολιτική δράση, όχι όμως και τις απόψεις του για την ανανεωτική ευρωπαϊκή Αριστερά.

 

 

«Δεν θέλω να απευθύνομαι μόνο σε συνομιλήκους μου ή έστω στις κοντινές γενιές. Άλλωστε δεν έχω “συνειδητοποιημένη” ηλικία. Στην παρουσίαση του βιβλίου μου στα Γιάννενα έγραψα αφιέρωση σε μια κυρία 35 χρόνων “στην πιο νεαρή αναγνώστριά μου στην μικρή μου πόλη”. Διαπίστωσα τις δυσκολίες ακόμη και στην “έδρα” μου να επικοινωνήσω με τις νεότερες γενιές (με όσους εξακολουθούν να διαβάζουν βιβλία). Θέλω να διαβάζουν τις ιστορίες μου άνθρωποι όλων των ηλικιών, όλων των ιδεολογιών, που θέλουν να ξανακοιτάξουν τις δυο ταραγμένες δεκαετίες (1960-1986) τις οποίες επιχειρώ να φωτογραφίσω μέσα από τα μάτια μιας παρέας εφήβων που μεγαλώνουν, ερωτεύονται, κάνουν χαζά πράγματα και τελικά ενηλικιώνονται βίαια όταν συγκρούονται με την δικτατορία για να σώσουν την ελευθερία τους, την ψυχή τους, εκείνη την περίοδο» είχε δηλώσει ο Βαγγέλης Σιαφάκας μιλώντας στην ATHENS VOICE για το βιβλίο του «Με μια χιλιάρα Καβασάκι». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ