Ελλαδα

Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες πρέπει να πληρωθούν μέχρι 31/12

Αναλυτικά οι πληρωμές που θα πρέπει να έχουν κάνει οι πολίτες μέχρι την Παραμονή Πρωτοχρονιάς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτης καταθέτει χρήματα σε ΑΤΜ
Πολίτης καταθέτει χρήματα σε ΑΤΜ © Eurokinissi/Φωτογραφία Αρχείου

Οι φορολογούμενοι πολίτες έχουν λίγες ημέρες μπροστά τους προκειμένου να ρυθμίσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις που λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου.

Εκπνέει η προθεσμία για την διευθέτηση των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών για το 2021. Ειδικότερα, οι φορολογούμενοι πολίτες έχουν μόλις λίγες ημέρες μπροστά τους για να «κλείσουν» σειρά από φορολογικές εκκρεμότητες που μπορεί να είχαν αφήσει μέχρι τελευταία στιγμή.

Αναλυτικά:

Φόρος εισοδήματος - ΕΝΦΙΑ - ΦΠΑ: Μέχρι την Παρασκευή υπάρχει περιθώριο να πληρωθεί η έκτη δόση του φόρου εισοδήματος, η τέταρτη δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ όπως και η πληρωμή του ΦΠΑ από τις υπόχρεες επιχειρήσεις.

Εισοδήματα παλαιότερων ετών: Όσοι φορολογούμενοι εισέπραξαν μέσα στο 2020 αναδρομικά, ανεξάρτητα από το χρόνο που ανάγονται, θα πρέπει να υποβάλλουν τροποποιητικές έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Αδήλωτα αναδρομικά: Όλοι οι φορολογούμενοι, οι οποίοι μετά από διασταυρώσεις της ΑΑΔΕ εντοπίσθηκαν ότι δεν είχαν δηλώσει εισοδήματα παρελθόντων ετών ή τους καταλογίσθηκε φόρος κατ΄ εκτίμηση και έλαβαν το σχετικό σημείωμα, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Κάτοικοι εξωτερικού: Οι πολίτες εκείνοι, που μετέφεραν την κατοικία τους στην αλλοδαπή το προηγούμενο έτος πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση μέχρι το τέλος του ετους.

Φορολογικές δηλώσεις για όσους απεβίωσαν: Μέχρι την Παρασκευή υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις του 2020 και οι κληρονόμοι αποβιωσάντων.

Τέλος, ως προς τα τέλη κυκλοφορίας του 2021, η προθεσμία για την καταβολή τους λήγει την Παρασκευή, αλλά είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ