Life in Athens

Δίκτυο «πάρκων τσέπης» στον Δήμο Καισαριανής

"Πάρκα τσέπης" - μικρές ανάσες πρασίνου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
prasino.jpg
(φωτό αρχείου) © EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Ο Δήμος Καισαριανής δημιουργεί το δεύτερο pocket garden

Στη δημιουργία ενός δεύτερου πάρκου τσέπης προχωρά ο Δήμος Καισαριανής. Στα τέλη του 2019 ο Δήμος Καισαριανής είχε γίνει ο πρώτος στην Αττική, που δημιούργησε ένα «πάρκο τσέπης», (στη συμβολή των οδών Βουτζά και Ομηρίου). Τώρα δημιουργεί το δεύτερο pocket garden, όπως είναι γνωστά διεθνώς, μεταξύ των οδών Σμύρνης και Μανωλίδη. Η παρέμβαση, όπως επισημαίνεται από το Δήμο, περιλαμβάνει τοποθέτηση νέων καθισμάτων (παγκάκια), στοιχεία παιδικής χαράς και απομάκρυνση απορριμμάτων και μεγάλων αντικειμένων από τον χώρο.

Η θετική ανταπόκριση του κόσμου στο πρώτο πάρκο ‘τσέπης’, όπως σημειώνεται από τον Δήμο, δεν οδήγησε μόνο στη δημιουργία του δεύτερου, αλλά και σε μια Πανεπιστημιακή μελέτη, άνευ κόστους για το Δήμο, που θα οδηγήσει στο σχεδιασμό ενός δικτύου πάρκων ‘τσέπης’ σε ολόκληρη την πόλη.

  «Η σχέση με τον δημόσιο χώρο είναι χαρακτηριστικό της Καισαριανής, με τα τετράγωνα των προσφυγικών να είναι το επίκεντρο της κοινωνικής ζωής της πόλης για δεκαετίες. Τα "πάρκα τσέπης" ως μικρές ανάσες πρασίνου, αλλά και συνεύρεσης των περίοικων, τιμούν τη μνήμη των τετραγώνων και προσφέρουν στους κατοίκους ένα μικρό κήπο ανάπαυλας και αναψυχής», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ