Ελλαδα

Podcast «Blue is the new green» με την Αθηναΐδα Νέγκα

Ο Πέτρος Παρθένης και η Χριστίνα Σούζη μιλούν για τη δική τους θάλασσα, για την ευεργετική αξία τού να κολυμπάς τον χειμώνα, τις θερμοκρασίες, τον εξοπλισμό και τα ραντεβού στις παραλίες

img_0879.jpg
Αθηναΐς Νέγκα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αθηναΐς Νέγκα

Blue is the new green: Το podcast της Αθηναΐδας Νέγκα στο pod.gr - Στο πρώτο επεισόδιο «Θάλασσα 365 μέρες τον χρόνο» καλεσμένοι οι Π. Παρθένης και Χ. Σούζη.

Τι θερμοκρασία έχει η θάλασσα το χειμώνα; Ποιες είναι οι καλύτερες παραλίες για χειμερινό κολύμπι και ποιες είναι οι καλύτερες πρακτικές για να απολαμβάνεις τη θάλασσα 365 μέρες το χρόνο;

Σε αυτά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα απαντά το podcast «Blue is the new green» που ξεκίνησε η Αθηναΐς Νέγκα στο pod.gr.

Ο Πέτρος Παρθένης που κολυμπάει 365 μέρες το χρόνο και είναι ο «πατέρας» του κινήματος Weswim και η αγαπημένη σε όλους μετεωρολόγος Χριστίνα Σούζη μας μιλούν για τη δική τους θάλασσα, για την ευεργετική αξία του να κολυμπάς το χειμώνα, τις θερμοκρασίες, τον εξοπλισμό και γιατί δεν θα πρέπει να δίνουμε ραντεβού στις παραλίες μόνο το καλοκαίρι.

Blue is the new green: Το νέο podcast που ξεκίνησε η Αθηναΐς Νέγκα στο pod.gr

Πέτρος Παρθένης:

  • «Η πιο κρύα θάλασσα για μένα είναι τον Μάρτιο ενώ Ιανουάριο και Φεβρουάριο απολαμβάνω τις αλκυονίδες μέρες».
  • «Οι ωραίες παραλίες για χειμωνιάτικο μπάνιο στην Αττική είναι οι βορεινές ακτές από Βουλιαγμένη έως Σούνιο ενώ αν φυσάει νοτιάς Πόρτο Ράφτη και Λαύριο. Είμαστε πολύ τυχεροί στην Αθήνα, έχουμε πάντα επιλογές».
  • «Στο μπάνιο τις χειμωνιάτικες μέρες αποζημιώνεσαι τόσο πολύ, που ξεχνάς το σοκ του κρύου, ξεχνάς τον πόνο. Αυτός ο πόνος έρχεται να σε ειδοποιήσει ότι είσαι ζωντανός. Δεν υπάρχει πιο δυνατό συναίσθημα από αυτό».

Χριστίνα Σούζη:

  • «Τον Μάρτιο έχουμε την πιο κρύα θάλασσα στην Ελλάδα γιατί λιώνουν τα χιόνια».
  • «Οι πιο ζεστές θάλασσες είναι οι νοτιότερες. Το βόρειο Αιγαίο πάντα έχει χαμηλότερη θερμοκρασία από ότι η Κρήτη».
  • «Είμαι καπετάνισσα, έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα. Η εμπειρία του να είσαι μετεωρολόγος και να γυρίζεις τις θάλασσες είναι μοναδική».
  • «Η θάλασσα θέλει σεβασμό, πρέπει πάντα να την ακούς και να κάνεις αυτό που σου λέει. Έτσι θα μπορέσεις να κάνεις και χειμερινό μπάνιο, τη δείχνεις σεβασμό και τότε σε σέβεται κι εκείνη».

Ακούστε εδώ όλο το podcast

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ