Ελλαδα

Τα νέα μέτρα ανακοινώνονται στις 11.30 από Πλεύρη και Οικονόμου

Πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα μέτρα τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και το 2022 ανακοινώνουν Θάνος Πλεύρης και Γιάννης Οικονόμου
Νέα μέτρα τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και το 2022 ανακοινώνουν Θάνος Πλεύρης και Γιάννης Οικονόμου © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τα νέα μέτρα για το ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά ανακοινώνουν στις 11.30 ο Θάνος Πλεύρης και ο Γιάννης Οικονόμου.

Η ώρα για τα νέα μέτρα ανακοινώθηκε. Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου παρουσιάζουν στις 11.30 όλα τα νέα μέτρα για το πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, καθώς και το τι θα ισχύει μετά τις γιορτές.

Είχε προηγηθεί η εισήγηση από τους ειδικούς για αναστολή εκδηλώσεων και μάσκες παντού, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον δημιουργεί νέα δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχουν δύο «πακέτα» με νέα μέτρα. Το πρώτο «πακέτο» με μέτρα θα εφαρμοστεί άμεσα και αλλάζει τα όσα ίσχυαν μέχρι στιγμής για το ρεβεγιόν. Το δεύτερο «πακέτο» ενεργοποιείται μετά τις 3 Ιανουαρίου 2022.

Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα 2021 και Πρωτοχρονιά 2022 - Τα νέα μέτρα

Στα νέα μέτρα που θα έχουν άμεση εφαρμογή, σύμφωνα με την εισήγηση των ειδικών, περιλαμβάνονται τα ακόλουθα: 

  • Αναστολή όλων των εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους
  • Οι ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους, θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους - Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 στα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
  • Γήπεδα χωρίς κόσμο.  

Τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ μετά τις γιορτές - Τι αλλάζει από τις 3 Ιανουαρίου

Στην εισήγησή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας προτείνει και ένα δεύτερο «πακέτο» με νέα μέτρα, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ μετά τις γιορτές και συγκεκριμένα από τις 3 Ιανουαρίου 2022. Αναλυτικά:

  • Περιορισμοί στη λειτουργία ωραρίων σε εστίαση και διασκέδαση
  • Περιορισμοί ατόμων ανά τ.μ σε κλειστούς χώρους
  • Επέκταση τηλεργασίας.​

Στα νέα μέτρα ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις μάσκες KN-95 σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ ή στη χρήση διπλής μάσκας στους ίδιους χώρους.

Όπως έγινε γνωστό, η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας είναι προγραμματισμένη για τις 28 Δεκεμβρίου 2021. Σε αυτήν αναμένεται περαιτέρω εξειδίκευση για τα νέα μέτρα που θα ληφθούν μετά τις γιορτές.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ