Ελλαδα

Πανελλήνιες 2022: Παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανελλήνιες 2022: Παράταση της προθεσμίας για τις αιτήσεις συμμετοχής
Πανελλήνιες 2022: Παράταση της προθεσμίας για τις αιτήσεις συμμετοχής © EUROKINISSI

Παρατείνεται, για τις Πανελλήνιες 2022, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων. Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Η προθεσμία υποβολής της Αίτησης-Δήλωσης για τη συμμετοχή στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022 των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ παρατείνεται έως και την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Τις σχετικές εγκυκλίους και τα αντίστοιχα υποδείγματα οι υποψήφιοι μπορούν να τα αναζητούν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο «Εξετάσεις».

Επίσης, οι αιτήσεις φοιτητών για χορήγηση κατ' εξαίρεση μετεγγραφής/μετακίνησης υποβάλλονται από την Τρίτη 14 έως και την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021. Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην εφαρμογή https://transfer.it.minedu.gov.gr (κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφές) ή μέσω του αντίστοιχου υπερσυνδέσμου στην κεντρική ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ.

Σημειώνεται, ότι θα εκδοθεί ξεχωριστό δελτίο Τύπου για τις αιτήσεις μετεγγραφής/μετακίνησης φοιτητών από τις πυρόπληκτες περιοχές του 2021(1 Μαΐου 2021 έως 2 Σεπτεμβρίου 2021), οι οποίες θα υποβληθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες και διαφορετική πλατφόρμα.

Πανελλήνιες 2022: Οι συντελεστές βαρύτητας στα μαθήματα

Πριν από έναν μήνα το υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινώσει τους συντελεστές βαρύτητας για τα εξεταζόμενα μαθήματα σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον Νόμο 4777/2021 (Α΄25) ο συντελεστής βαρύτητας που αποδίδεται σε κάθε ένα από τα τέσσερα (4) πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα εκφράζεται σε ποσοστό επί τοις εκατό (%) και δεν μπορεί να είναι μικρότερος του 20%. Το άθροισμα των συντελεστών αποδίδει το 100%. Σημειώνεται ότι:

  • Στις περιπτώσεις των Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων, η εισαγωγή στις οποίες προϋποθέτει την εξέταση σε ειδικό μάθημα ή πρακτικές δοκιμασίες, ο συντελεστής βαρύτητας που αποδίδεται στο ειδικό μάθημα ή τις πρακτικές δοκιμασίες είναι είτε 10% είτε 20%.
  • Οι Σχολές, Τμήματα ή Εισαγωγικές Κατευθύνσεις, η εισαγωγή στις οποίες προϋποθέτει την εξέταση σε ένα (1) ή δύο (2) ειδικά μαθήματα με επιλογή των υποψηφίων μεταξύ περισσοτέρων, αποδίδουν τον ίδιο συντελεστή βαρύτητας σε όλα τα ειδικά μαθήματα επιλογής, ο οποίος είναι είτε 10% είτε 20%.
  • Στις περιπτώσεις των Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων, στις οποίες εξετάζονται δύο (2) ειδικά μαθήματα το άθροισμα των συντελεστών βαρύτητας που τους αποδίδονται είναι το 20% και το ποσοστό που αποδίδεται σε κάθε ένα από τα ειδικά μαθήματα δεν μπορεί να είναι μικρότερο του 8%.
  • Τα ποσοστά που αποδίδουν τα ειδικά μαθήματα προστίθενται στο 100% που αποδίδουν τα τέσσερα (4) πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ