Ελλαδα

Ελλάδα 2021: Τελετή Αναγνώρισης Μελών του Χορηγικού Προγράμματος

Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη: «Όλοι οι στόχοι επιτεύχθηκαν»

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αναγνώριση Μελών Χορηγικού Προγράμματος και Απολογισμός Έργου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»
Αναγνώριση Μελών Χορηγικού Προγράμματος και Απολογισμός Έργου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Αναγνώριση Μελών Χορηγικού Προγράμματος και Απολογισμός Έργου της.

Με τα λόγια του Ευριπίδη στις Ικέτιδες, «τίποτα δεν τελειώνει αν δεν περάσει από τη γλώσσα», ξεκίνησε την ομιλία της στην τελετή «Αναγνώρισης των Μελών του Χορηγικού Προγράμματος και Απολογισμού Έργου της Επιτροπής» η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

«Στο τέλος της διαδρομής», καθώς το επετειακό έτος τελειώνει, «αισθανόμαστε ότι πρέπει να αφηγηθούμε τα πράγματα έτσι όπως έγιναν» σημείωσε η κυρία Αγγελοπούλου και παρουσίασε τη φιλοσοφία και το έργο της Επιτροπής.

«Από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε τη λειτουργία μας είχαμε θέσει ως στόχους να πετύχουμε τη μέγιστη συμμετοχή της κοινωνίας στο πρόγραμμα που συντονίσαμε, να γίνουν δράσεις και  εκδηλώσεις παντού στην Ελλάδα και σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, όπου υπάρχουν Ελληνίδες και Έλληνες, να απλωθούν οι εκδηλώσεις σε όλη την επετειακή χρονιά και, κυρίως, να μην περιοριστούν σε εκδηλώσεις γιορτής ή μνήμης, αλλά να είναι δράσεις που αφήνουν μια παρακαταθήκη για το μέλλον. Όχι μόνο σε κτίρια και υποδομές, αλλά και σε στάσεις και νοοτροπίες. Όλοι αυτοί οι στόχοι επιτεύχθηκαν», είπε χαρακτηριστικά. 

  • Η κοινωνία συμμετείχε με περισσότερες από 1000 δράσεις, που εντάχθηκαν στο «Ημερολόγιο Δράσεων και Εκδηλώσεων» που δημιούργησε η Επιτροπή. 
  • Δεκάδες προτάσεις Δήμων εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με χρηματοδότηση ύψους 50 εκ. ευρώ.
  • Πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 400 δράσεις και εκδηλώσεις υπό την αιγίδα ή και την στήριξη της Επιτροπής. 
  • Η ίδια η Επιτροπή σχεδίασε και υλοποίησε σημαντικές δράσεις, όπως το Φόρουμ «Η Ελλάδα το 2040», η «Επιθυμία Ελευθερίας» και το ντοκιμαντέρ «Σε γνωρίζω από την όψη: 200 χρόνια Ελλάδα».  
  • Η Επιτροπή δώρισε 18 κλίνες ΜΕΘ στο ΕΣΥ, χρηματοδότησε την έρευνα των γιατρών του Παπανικολάου για το ελληνικό φάρμακο κατά της Covid-19 και θα διαθέσει έσοδα από το Νομισματικό Πρόγραμμα σε δράσεις αποκατάστασης στις πυρόπληκτες περιοχές.

«Δικαιούμαστε να είμαστε χαρούμενοι γιατί τα καταφέραμε. Προσέξτε: όχι “τα καταφέραμε τηρουμένων των αναλογιών” ή “τα καταφέραμε αν σκεφτούμε τις συνθήκες”. Απλά: τα καταφέραμε», τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».  

Στο πλαίσιο αυτό, ευχαρίστησε τους Χορηγούς και επισήμανε ότι η δράση της Επιτροπής δεν στοίχισε ούτε ένα ευρώ στα κρατικά ταμεία: «Και όλα αυτά, αγαπητοί χορηγοί, έγιναν χάρη σε εσάς. Όπως γνωρίζετε η Επιτροπή δεν χρηματοδοτήθηκε από το Ελληνικό κράτος. Ούτε η λειτουργία της, ούτε οι δράσεις που υλοποίησε ή υποστήριξε κόστισαν έστω και ένα ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό. Τα έσοδά της προήλθαν από το Νομισματικό της Πρόγραμμα το οποίο αναπτύχθηκε χάρη στη χορηγία της Τράπεζας της Ελλάδας και από την στήριξη που της παρείχατε εσείς με τη γενναιόδωρη προσφορά σας». 

Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Αναγνώριση Μελών Χορηγικού Προγράμματος
Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Αναγνώριση Μελών Χορηγικού Προγράμματος

Ακολούθησε η απονομή των τιμητικών διακρίσεων σε εκπροσώπους τραπεζών, επιχειρήσεων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που στήριξαν το έργο της Επιτροπής. 

Την παρουσίαση των Χορηγών έκανε ο Εκτελεστικός Γενικός Συντονιστής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Μάρτων Σίμιτσεκ, ξεκινώντας από τις ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ της Επιτροπής:

  • Το ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, το οποίο πρόβαλλε το έργο της Επιτροπής και διατήρησε το σήμα στις τηλεοπτικές οθόνες καθ’ όλη διάρκεια του έτους. Την Αναγνώριση παρέλαβε ο κύριος Νίκος Σίμος. 
  • Την ΕΡΤ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ), η οποία είναι ο Τηλεοπτικός Χορηγός της Επιτροπής για όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις της. Εκ μέρους της Διοίκησης παρέλαβε την Αναγνώριση κυρία Δώρα Χειράκη. 
  • Την ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ, που επέτυχε την προβολή της ένδειξης  «Greece 2021», για το πρώτο εξάμηνο του 2021, στις οθόνες των συσκευών κινητής τηλεφωνίας, από τις 3 εταιρείες παρόχους.  Την Αναγνώριση παρέλαβε ο κύριος Γιώργος Στεφανόπουλος.  
  • Το ΑΠΕ-ΜΠΕ (ΑΘΗΝΑΪΚΟ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ), το οποίο ως Χορηγός Επικοινωνίας της Επιτροπής, πρόβαλε το έργο και τις δραστηριότητές της σε όλη την Ελλάδα. Την Αναγνώριση παρέλαβε ο Αιμίλιος Περδικάρης.  

Ακολούθησαν οι «ΔΩΡΗΤΕΣ» της Επιτροπής: 

  • Η ΓΙΩΤΗΣ Ανώνυμη Εταιρεία – με την ευγενική δωρεά τους βοήθησαν το έργο της Επιτροπής. Την Αναγνώριση παρέλαβε Εκτελεστικός Πρόεδρος ΔΣ, κύριος Ιωάννης Γιώτης 
  • Το ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΚΑΡΕΛΙΑ – με την ευγενική δωρεά τους βοήθησαν το έργο της Επιτροπής.  
  • Η ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – ανέθεσε σε εταιρεία μέλος της τη δημιουργία του Σήματος της Επιτροπής και παραχώρησε δωρεάν τα σχετικά πνευματικά και λοιπά δικαιώματα χρήσης του. Την Αναγνώριση παρέλαβε η Γενική Διευθύντρια, κυρία Μαρία Κάντζα – Μπάκουλα. 

Η τελετή συνεχίστηκε με την κατηγορία «ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ» της Επιτροπής: 

  • Η Επιχείρηση ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ – διέθεσαν αφιλοκερδώς τα διμεταλλικά νομίσματα του Νομισματικού Προγράμματος της Επιτροπής μέσω του δικτύου καταστημάτων τους, με μεγάλη επιτυχία. Την αναγνώριση παρέλαβε η Διευθύντρια Επικοινωνίας, κυρία Σύλβια Λιώση. 
  • Η AEGEAN – πρόσφερε δωρεάν τα εισιτήρια για την κάλυψη των αναγκών της Επιτροπής για την υλοποίηση των προγραμμάτων της. Την Αναγνώριση παρέλαβε η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων, κυρία Μαρίνα Σπυριδάκη.  
  • Η ΜΠΕΡΝΙΤΣΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – από την πρώτη ημέρα μέχρι σήμερα υποστηρίζει την Επιτροπή παρέχοντας αφιλοκερδώς τις αναγκαίες νομικές υπηρεσίες. Την Αναγνώριση παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος, κύριος Νότης Μπερνίτσας.  
  • Η INFO QUEST TECHNOLOGIES – πρόσφερε όλο τον αναγκαίο τεχνολογικό εξοπλισμό για 
  • τη λειτουργία των γραφείων της Επιτροπής. Την Αναγνώριση παρέλαβε η Πρόεδρος του ΔΣ, κυρία Έφη Κουτσουρέλη.  
  • Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ – παραχώρησε όροφο στον Πύργο Αθηνών για την στέγαση των γραφείων της Επιτροπής. Επίσης, ο Όμιλος ανέλαβε τη χρηματική υποστήριξη επετειακών δράσεων υπό την Αιγίδα της Επιτροπής, μέσω του προγράμματος Χορηγός Δράσης. Την Αναγνώριση παρέλαβε η Διευθύντρια Εταιρικής Ευθύνης Ομίλου, κυρία Γεωργία Λασανιάνου.   

Επόμενη κατηγορία ήταν οι «ΧΟΡΗΓΟΙ» της Επιτροπής.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία ανήκουν οι τέσσερις συστημικές Τράπεζες, οι οποίες ανέλαβαν, βάσει σύμβασης, να χορηγήσουν συγκεκριμένες εμβληματικές δράσεις - όπως και έγινε - για:

Τις 18 πλήρως εξοπλισμένες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη – Την έρευνα δημιουργίας καινοτόμου φαρμάκου κατά του κορωνοϊού – Το FORUM «Η Ελλάδα το 2040» – Την προετοιμασία των Γιορτών στις 51 Πόλεις-Πρωτεύουσες Νομών – Τα ταξίδια 200 νέων σε ιστορικές διαδρομές στη Ευρώπη σχετικές με την Επανάσταση του 21: 

  • Η ALPHA BANK. Την Αναγνώριση παρέλαβε ο Διευθυντής Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας, κύριος Γεώργιος Τερζής.  
  • Η EUROBANK. Την Αναγνώριση παρέλαβε ο Advisor to the CEO Communications, κύριος Φοίβος Καρζής.  
  • Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Την αναγνώριση παρέλαβε ο Πρόεδρος του ΔΣ κύριος Γεώργιος Χαντζηνικολάου.  
  • Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – η οποία εκτός από Χορηγός Εμβληματικών Δράσεων, υπήρξε και ανάδοχος του προγράμματος πωλήσεων του διμεταλλικού μεταλλίου «ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ». Την Αναγνώριση παρέλαβε η Διευθύντρια Γραφείου Διευθύνοντος Συμβούλου, κυρία Ντέμη Γκουντούφα.  

Απολογισμός Έργου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»
Απολογισμός Έργου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Ακολούθησε ο «ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ» του Νομισματικού Προγράμματος της Επιτροπής: 

  • Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, χάρη στη Χρυσή Χορηγία μέσω της οποίας η Επιτροπή απέκτησε τη δυνατότητα να δημιουργήσει το μοναδικό Νομισματικό της Πρόγραμμα με τη συνεργασία του Εθνικού Νομισματοκοπείου. Την Αναγνώριση παρέλαβε ο Διευθυντής Νομικών Υποθέσεων, κύριος Βασίλης Κωτσοβίλης. 

Τέλος, αναγνωρίστηκε η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ σε όλη την Ελλάδα, αυτή με το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, το οποίο δέχτηκε να εντάξει στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με αρχικό προϋπολογισμό 50 εκ., δράσεις που προήλθαν από προτάσεις ΟΤΑ προς την Επιτροπή.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι δράσεις αυτές έχουν αναπτυξιακό περιεχόμενο και στοχεύουν να αφήσουν σημαντική παρακαταθήκη για τη χώρα. Όλες οι δράσεις που υποβλήθηκαν προς ένταξη στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», είχαν την αναγκαία «Βεβαίωση Σκοπιμότητας» από την Επιτροπή. Την Αναγνώριση παρέλαβε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κύριος Στέλιος Πέτσας.    

Ο κύκλος των Αναγνωρίσεων έκλεισε με ένα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΡΩΓΟ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. 

«Γνωρίζουμε ότι η επιθυμία του είναι πάντα να παραμένει ανώνυμη η προσφορά του. Αλλά το μέγεθος της συμβολής του, τόσο από οικονομικής όσο και από ηθικής πλευράς, μας οδηγεί να τον αναγνωρίσουμε – σε αντίθεση με άλλες αμέτρητες περιπτώσεις στο παρελθόν που η επιθυμία του έγινε σεβαστή (όπως στη Διεκδίκηση, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Πυρκαγιές, Εμβόλια, Σεισμούς, Ένοπλες Δυνάμεις, Εκκλησία, κ.α.)» τόνισε ο κ. Σίμιτσεκ και κάλεσε τον κύριο Θεόδωρο Αγγελόπουλο να παραλάβει την Αναγνώρισή του από την Πρόεδρο της Επιτροπής, η οποία παρέδωσε το σύνολο των Αναγνωρίσεων. 

Στην τελετή έδωσαν το «παρών», ως μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου, ο Γενικός Γραμματέας Εξωστρέφειας, Γιώργος Σμυρλής, και ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης.

Η τελετή έκλεισε με την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ απολογισμού του έργου της Επιτροπής 
«Ελλάδα 2021», το οποίο είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο της Επιτροπής www.greece2021.gr

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ