Ελλαδα

Στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο ο Μητσοτάκης - Η ατζέντα των θεμάτων

Επί τάπητος οι έλεγχοι στις Εκκλησίες, οι λειτουργίες τις ημέρες των Χριστουγέννων και οι ανεμβολίαστοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο ο Κυρ. Μητσοτάκης
Στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο ο Κυρ. Μητσοτάκης © EUROKINISSI

Συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Τι θα συζητηθεί.

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη διεξάγεται η έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν η πανδημία ενόψει Χριστουγέννων, αλλά και η πορεία των εμβολιασμών, ωστόσο δεν θα είναι τα μόνα θέματα που θα μονοπωλήσουν τη συζήτηση. Σε αυτό το πλαίσιο, παρούσα στη συνεδρίαση είναι και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που θα μιλήσει στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο και η υπουργός Παιδείας είναι η πρώτη γυναίκα που θα βρεθεί στην έδρα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η πρώτη φορά που πρωθυπουργός θα μιλήσει στη ΔΙΣ
Η πρώτη φορά που πρωθυπουργός θα μιλήσει στη ΔΙΣ © EUROKINISSI

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ερωτηθείς αν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα σε ό,τι αφορά την εκκλησία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι στην ατζέντα της συζήτησης του Πρωθυπουργού στην Ιερά Σύνοδο υπάρχει το ζήτημα της πανδημίας, όπως και άλλα θέματα που αφορούν τις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους.

Μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε για το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων: «στη φάση, που βρισκόμαστε τώρα δεν μελετούμε νέα μέτρα, είτε αυτά αφορούν στην υποχρεωτικότητα, είτε αφορούν άλλου τύπου περιορισμούς».

Στην ΔΙΣ ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Στην ΔΙΣ ο Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως η σωστή εφαρμογή του πλαισίου των μέτρων, η συνέχιση της προσπάθειας για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, καθώς και η αξιοποίηση των εργαλείων, που έχουμε για το συχνό testing είναι οι βασικοί παράμετροι και τα εφόδια, που έχουμε στα χέρια μας για να κυλήσει ομαλά η περίοδος των Χριστουγέννων, που είναι σημαντική για κοινωνικούς, οικονομικούς και θρησκευτικούς λόγους προς όφελος του πολίτη.

Eνημέρωση πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου

Υπενθύμισε, δε, ότι και για την Εκκλησία υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, που αφορά το καθεστώς προσέλευσης των πιστών στις θρησκευτικές Λειτουργίες.

Συνεδριάζει παρουσία του πρωθυπουργού η Ιερά Σύνοδος - Η ατζέντα των θεμάτων

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης σήμερα θα γίνει αναλυτική αναφορά στα μέτρα που θα ισχύουν στους ναούς κατά τις ημέρες των εορτών.

Συγκεκριμένα, αρκετά πιθανό κρίνεται να αποφασιστεί να γίνουν περισσότερες από μία Θείες Λειτουργίες για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια.

Ακόμα, θα τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων και το ζήτημα των ελέγχων στους ιερούς ναούς πριν από την είσοδο των πιστών. Τονίζεται πως το μέτρο είναι σε ισχύ εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, ωστόσο η ΔΙΣ έχει ξεκαθαρίσει πως είναι υπέρ των μέτρων και στηρίζει την προσπάθεια αλλά δεν θα αναλάβει τους ελέγχους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ