Ελλαδα

Δυσοίωνη πρόβλεψη Τζανάκη για 1.800 νεκρούς ως τέλος της χρονιάς

Παρά την αποκλιμάκωση που παρατηρείται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες με μάσκα στο κέντρο της Αθήνας
Πολίτες με μάσκα στο κέντρο της Αθήνας © Eurokinissi

Νέα δραματική προειδοποίηση Τζανάκη για έως και 1.800 νεκρούς ακόμα μέχρι το τέλος του έτους παρά την αποκλιμάκωση που παρατηρείται.

Ο καθηγητής Πνευμονολόγιας Νίκος Τζανάκης προειδοποίησε για ακόμα μία φορά για ενδεχόμενη αύξηση των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για έως και 1.800 θανάτους μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ειδικότερα, ο καθηγητής παρατήρησε πως υπάρχει αποκλιμάκωση στα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες αλλά όπως τόνισε «τα μοντέλα δείχνουν από 1.500 ως 1.800 θανάτους» μέχρι το τέλος του 2021.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε, «ο συνολικός αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό θα προσεγγίσει τους 21.000», αριθμό που οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι θα καταγραφόταν γύρω στα μέσα του Φεβρουαρίου ή την Άνοιξη.

Για το πότε θα πέσει ο αριθμός των νεκρών σε κάτω των 50 ημερησίως, σημείωσε πως «αναμένεται να γίνει στην αρχή του έτους».

Ως προς την πορεία των κρουσμάτων, επεσήμανε ότι παρατηρείται μια «αρκετά καλή αποκλιμάκωση», σημειώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα κυμαίνονται μεταξύ των 4.500 - 6.000.

Για ακόμα μία φορά, ο Νίκος Τζανάκης υπογράμμισε την ανάγκη του εμβολιασμού, σημειώνοντας ότι η αναλογία των διασωληνωμένων που είναι εμβολιασμένοι έναντι εκείνων που είναι ανεμβολίαστοι, είναι ένας προς δώδεκα.

Τέλος, σημείωσε ότι για κάθε 42 θανάτους ανεμβολίαστων, υπάρχει ένας θάνατος εμβολιασμένου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ