Ελλαδα

Τζανάκης: Τα μοντέλα δείχνουν 2.000 θανάτους το επόμενο 20ήμερο

«Το 90% των θανάτων του τελευταίου μήνα αφορούσε άτομα άνω των 60 ετών και ήταν ανεμβολίαστοι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσοκομείο
Νοσοκομείο © UNSPLASH

Αρνητικό σενάριο του καθηγητή Πνευμονολόγιας, Νίκου Τζανάκη, όσον αφορά στον αριθμό θανάτων από κορωνοϊό εντός των επόμενων 20 ημερών.

Ραγδαία αύξηση στους θανάτους από κορωνοϊό στη χώρα μας προέβλεψε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Τζανάκης σημείωσε πως «τα μοντέλα δείχνουν πως οδεύουμε προς 2.000 νέους θανάτους εντός του 20ημέρου που έρχεται».

Ακόμα, είπε πως «η πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού προσφέρει προστασία στον εμβολιασμένο μία με δύο εβδομάδες μετά τη χορήγησή, ενώ ο πλήρης εμβολιασμός οδηγεί σε προστασία από διασωληνώσεις και τον θάνατο».

Αυτή η προστασία, όμως, παρέχεται από την 20η ημέρα του εμβολιασμού, είπε και συμπέρανε πως «αν κάποιος εμβολιαστεί τώρα θα είναι προστατευμένος μετά τις γιορτές».

«Από την 1η Νοεμβρίου έως σήμερα έχουμε 2.824 θανάτους. Από αυτούς το 90% αφορούσε άτομα άνω των 60 ετών και ήταν ανεμβολίαστοι. Η ομάδα αυτή που προσθέτει στους θανάτους είναι αυτή η δύσκολη ομάδα. Από αυτή τη δεξαμενή θα έρθει η πληθώρα των θανάτων» σημείωσε ο καθηγητής.

Ως προς τις γιορτές, ο κ. Τζανάκης επεσήμανε ότι θα πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας και τεστ ακόμα και σε εμβολιασμένους.

«Εάν κάποιος είναι εμβολιασμένος και φοράει μάσκα έχει 99% προστασία για να μη μολυνθεί. Θα πρέπει να κινούμαστε με προσοχή, ακόμα και με τη μάσκα, έστω και με ένα άτομο δίπλα μας. Εγώ θα προσπαθήσω να κάνω ένα test, αν και είμαι τριπλά εμβολιασμένος, για να είμαι βέβαιος ότι δεν είμαι ασυμπτωματικός φορέας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ