Ελλαδα

Επίθεση με μπογιές στην Πρυτανεία του ΑΠΘ (εικόνες) ​

Έγιναν βανδαλισμοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίθεση με μπογιές στο ΑΠΘ
Επίθεση με μπογιές στο ΑΠΘ © thesstoday.gr

Στην Πρυτανεία του ΑΠΘ άγνωστοι πέταξαν μπογιές, έγραψαν συνθήματα και προχώρησαν σε βανδαλισμούς σε χώρους του Πανεπιστημίου.

Μπογιές στην Πρυτανεία του ΑΠΘ πέταξαν άγνωστοι, προκαλώντας παράλληλα ζημιές και γράφοντας συνθήματα σε τοίχους. Παράλληλα, σημειώθηκε σοβαρό επεισόδιο λεκτικής και σωματικής βίας στον κεντρικό χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ) του ΑΠΘ, όπως καταγγέλλει η αρμόδια κοσμητεία.

Δημοσίευμα στο thesstoday αναφέρει ότι συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα σε φοιτητές και την Κοσμητεία της ΣΘΕ μετά την πληροφορία ότι κατάληψη αντιεξουσιαστών στο Βιολογικό θα εκκενωθεί.

Με ανακοίνωσή της η Κοσμητεία της ΣΘΕ καταδικάζει τόσο τους βανδαλισμούς στο κτίριο της Βιολογίας όσο και το περιστατικό απρόκλητης και ακραίας λεκτικής και σωματικής βίας στον χώρο του κεντρικού κτιρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Κοσμητεία της ΣΘΕ με λύπη της διαπιστώνει για μια ακόμη φορά γεγονότα που προσπαθούν να αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία και την ταυτότητα του χώρου του Πανεπιστημίου.

» Το πρόσφατο περιστατικό απρόκλητης και ακραίας λεκτικής και σωματικής βίας στο χώρο του κεντρικού κτηρίου της ΣΘΕ, οι βανδαλισμοί στο κτήριο της Βιολογίας, καθώς και η αυθαίρετη χρήση των χώρων της Σχολής από ομάδες φοιτητών/τριών και εξωπανεπιστημιακών, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη σύσσωμη η Πανεπιστημιακή Κοινότητα να υπερασπιστεί τη φυσιογνωμία και την ταυτότητα του χώρου της, και να απομονώσει άτομα ή ομάδες που προσπαθούν να τις αλλοιώσουν.

bogies-apth-vandalismoi.jpg

» Για να μπορεί το Πανεπιστήμιο να αποτελέσει, πέρα από χώρο εκπαίδευσης, μάθησης και έρευνας, ένα πεδίο ελεύθερης ανταλλαγής ιδεών και απόψεων, θα πρέπει αυτές να είναι σεβαστές και να μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα. Και για να υπάρχει πολυφωνία ιδεών και απόψεων θα πρέπει να είναι σεβαστές οι αρχές της δημοκρατίας. Όλα αυτά προϋποθέτουν το σεβασμό της αποστολής του χώρου, της λειτουργίας του και, κυρίως, των ανθρώπων του.

bogies-apth.jpg

» Η βία, οι εκφοβισμοί, οι βανδαλισμοί και η αλλοίωση της ταυτότητας των χώρων της ΣΘΕ είναι πράξεις που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές και είναι καταδικαστέες από το σύνολο της Πανεπιστημιακής Κοινότητας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ