Ελλαδα

Παγώνη: Πιθανή νέα δόση εμβολίου λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

«Από τα έως τώρα στοιχεία, η Όμικρον δεν δείχνει πιο θανατηφόρα από άλλες μεταλλάξεις»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας»
Εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» © Eurokinissi

Ανοιχτό αφήνει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, το ενδεχόμενο να χορηγηθεί επιπλέον δόση του εμβολίου λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Πιθανό είναι να χορηγηθεί νέα δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Ειδικότερα, η κυρία Παγώνη εκτίμησε πως «μπορεί να χρειαστεί επαναπροσαρμογή όσον αφορά το εμβόλιο, η οποία θα ολοκληρωθεί σε 100 ημέρες».

Συνέστησε, φυσικά, στους πολίτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, επισημαίνοντας πως «δεν έχουν απαντηθεί κρίσιμα ερωτήματα όσον αφορά στη νέα, αυτή, παραλλαγή».

«Να είμαστε ψύχραιμοι, υπάρχει ένας πανικός. Ακόμα δεν έχουν απαντηθεί δύο βασικά ερωτήματα που είναι σημαντικά για τους επιστήμονες. Πρώτα από όλα δεν ξέρουμε άμα την πιάνει το εμβόλιο, πολύ πιθανόν να την καλύπτει, και επίσης πόσο μεταδοτική είναι επειδή έχει 32 μεταλλάξεις σε σχέση με τη Δέλτα που έχει 16».

Πρόσθεσε, ακόμα πως, «από τα έως τώρα στοιχεία, η Όμικρον δεν δείχνει πιο θανατηφόρα από άλλες μεταλλάξεις».

Τέλος σε ερώτηση για το εάν η νέα μετάλλαξη θα επικρατήσει στη χώρα μας, εκτίμησε πως «αν γίνουν πλήρεις ταξιδιωτικοί έλεγχοι και τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα η κατάσταση θα ελεγχθεί».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ