Ελλαδα

Κορωνοϊός: 64 νεκροί κάτω των 60 χωρίς υποκείμενο νόσημα

Από τον Σεπτέμβριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορονοϊός: Νοσηλεύονται 4.500 άνθρωποι - Πέθαναν 64, κάτω των 60, χωρίς υποκείμενα νοσήματα από τον Σεπτέμβριο
H καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου ©Εurokinissi

Το γεγονός ότι πέθαναν 64 άνθρωποι κάτω των 60, χωρίς υποκείμενα νοσήματα από τον Σεπτέμβριο λόγω του κορωνοιού ανακοίνωσε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου ενημέρωσε ότι τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα έφτασαν τις 54.000, στην χώρα νοσηλεύονται 4.500 ασθενείς την ώρα που οι εισαγωγές του τελευταίου επταημέρου έφτασαν τις 405 ανά ημέρα

Απευθύνοντας εκ νέου έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, υπογράμμισε πως από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχασαν τη ζωή τους 64 άνθρωποι, κάτω των 60 ετών χωρίς να πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα. «Το εμβόλιο δεν είναι πειραματικό. Τρεις μήνες μετά τη χορήγηση της 3ης δόσης τα αντισώματα παραμένουν ψηλά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η καθηγήτρια ανέφερε ότι η πανδημία παρουσιάζει σταθεροποίηση αλλά σε υψηλό επίπεδο, ξεκαθαρίζοντας πως η πίεση στο σύστημα υγείας θα συνεχιστεί για αρκετές εβδομάδες.

Όπως είπε «έχουμε μεγάλη διασπορά στην κοινότητα και η πίεση στο ΕΣΥ θα συνεχισθεί, θα αργήσουμε να δούμε κάμψη σε θανάτους- διασωληνωμένους.  Η θνητότητα είναι υψηλή σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας». 

Σημείωσε με ιδιαίτερη έμφαση ότι κανένας δεν είναι άτρωτος απέναντι στον ιό, τονίζοντας για άλλη μία φορά τη σημασία του εμβολιασμού. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τρίτη δόση που προστατεύει από σοβαρή νόσηση. Υπογράμμισε όμως ότι και οι εμβολιασμένοι πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ