Ελλαδα

ΔΕΗ: Ένα με το μέλλον της κοινωνίας και του πλανήτη

Συμβόλαιο με τους πολίτες για ένα καλύτερο αύριο

80450-179984.jpeg
Έφη Πάλλη
ΤΕΥΧΟΣ 807
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δάσος
© Pexels/ Skitterphoto

ΔΕΗ: Οι κοινωνικές δράσεις για το περιβάλλον, την κοινότητα, την εργασία, τον πολιτισμό.

Με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για την κοινωνία και τον πλανήτη χαράσσει τη στρατηγική της η ΔΕΗ. Έτσι, έχοντας ως βασική της προτεραιότητα την κοινωνική ευημερία και τη δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης με όλους εμάς, υλοποιεί μια σειρά από δράσεις που αφήνουν το θετικό τους αποτύπωμα στο περιβάλλον, στην κοινότητα, στην εργασία, στον πολιτισμό. 

Στροφή στην πράσινη οικονομία
Σε συνθήκες κλιματικής κρίσης, όπου η ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για την αντιμετώπισή της αποκτά επείγοντα χαρακτήρα, η ΔΕΗ ορίζει ένα νέο, πράσινο μέλλον στην ενέργεια, με πράσινες λύσεις για τους πελάτες της, αλλά και με στροφή στην πράσινη οικονομία. 

Οι στόχοι 
➜ Άμεση τοποθέτηση 1.000 σταθμών φόρτισης σε όλη την Ελλάδα, που θα αυξηθούν σε 10.000 μεσοπρόθεσμα.
➜ Ενίσχυση της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ώστε το μερίδιο της ΔΕΗ να φτάσει κοντά στο 20% το 2023. 

Η απολιγνιτοποίηση 
➜ Μείωση της λιγνιτικής παραγωγής κατά 61%, με στόχο την ολική απολιγνιτοποίηση.
➜ Είναι χαρακτηριστικό ότι η παραγωγή της ΔΕΗ το 2020 ήταν μόλις 5,7TWh, όταν το 2008 ήταν 29,9TWh. 
➜ Ένταξη των εκτάσεων που λειτουργούν σήμερα για την παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη σε ένα οργανωμένο σχέδιο αποκατάστασης, με στόχο την προστασία των οικοσυστημάτων και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. 

Οι πράσινες πρωτοβουλίες με αριθμούς 
➜ 4.500.000 νοικοκυριά ηλεκτροδότησε η ΔΕΗ για 24 ώρες με ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές, μέσω της υπηρεσίας GreenPass, συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης, στις 22 Απριλίου. Όση ενέργεια καταναλώθηκε εκείνη την ημέρα, τόση δεσμεύτηκε από τη ΔΕΗ, με εγγυήσεις προέλευσης από ΑΠΕ για 35GWh ενέργειας και οι εκπομπές CO2 μειώθηκαν σε μία μόνο ημέρα κατά 80.000 τόνους. 
➜ Ανάδοχος αναδάσωσης 380.000 στρεμμάτων στα καμένα της Εύβοιας έγινε η ΔΕΗ τον Αύγουστο του 2021, χορηγώντας €3.000.000 για εργασίες στις περιοχές που χρήζουν άμεσης προστασίας.  
➜ Μέσω του Project Paralies η ΔΕΗ έχει «υιοθετήσει» τις παραλίες Μπλε Λιμανάκι στη Ραφήνα και Αγ. Νικολάου (Φίλιππας) στην Αρτέμιδα, αναλαμβάνοντας τον καθαρισμό τους και την τοποθέτηση ειδικών κάδων χωριστής συλλογής απορριμμάτων. Από την 1η Αυγούστου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου συλλέχθηκαν συνολικά 8.213 αποτσίγαρα, 6.649 πλαστικά κομματάκια και 1.851 καλαμάκια. 

Πράσινες υπηρεσίες και προϊόντα GreenPass από τη ΔΕΗ 
Το ρεύμα του σπιτιού σου γίνεται πράσινο. Η νέα, πρόσθετη υπηρεσία που εγγυάται πως όση ενέργεια καταναλώνεις στο σπίτι σου, τόση παράγεται για εσένα από ΑΠΕ. 

ΔΕΗ myHome Online
Το νέο ψηφιακό προϊόν που σου προσφέρει ευκολία και προνόμια. Με αποκλειστικά ψηφιακό και μηνιαίο λογαριασμό, 30€ έκπτωση (μέχρι 31.12.2021) στον 1ο λογαριασμό και δυνατότητα σύνδεσης με το GreenPass δωρεάν για 3 μήνες.

ΔΕΗ Chatbot 
Η αυτόματη ψηφιακή βοηθός της ΔΕΗ στο dei.gr, στο Facebook, τώρα και στο Viber! Ανακάλυψέ την από το smartphone σου και ενημερώσου για τιςυπηρεσίεςκαι τα προϊόντα της ΔΕΗ με τον πιο άμεσο, απλό και εύκολο τρόπο, χωρίς αναμονή, χωρίς μετακίνηση, χωρίς να εγκαταστήσεις κάποια εφαρμογή.

Δράσεις για όλους εμάς

Για την κοινωνία 
➜ Δωρεά €5.000.000 στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στην αρχή της πανδημίας, για την κάλυψη αναγκών σε αναλώσιμα υλικά. 
➜ Τον Μάρτιο του 2021 ανέλαβε την ανοικοδόμηση τριών σχολείων σε Ελασσόνα και Τύρναβο, μετά τον καταστροφικό σεισμό στη Θεσσαλία. 

Για τους πολίτες
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας η ΔΕΗ ενίσχυσε την εξυπηρέτηση των πελατών της με: 
➜ Δωρεάν αριθμό τηλεφωνικής εξυπηρέτησης 800-900-1000
➜ 24ωρη λειτουργία Αυτόματης Ψηφιακής Βοηθού μέσω του dei.gr, του Facebook και του Viber
➜ Δυνατότητα προγραμματισμένου ραντεβού σε 74 καταστήματα και διεύρυνση ωραρίου έως τις 20.00 σε 38 καταστήματα
➜ Εφαρμογή έκτακτων μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης, όπως δωρεάν πάγιο, εκπτώσεις και διεύρυνση ωραρίου τηλεφωνικής εξυπηρέτησης
Επίσης, μετά την ισχυρή κακοκαιρία που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2021, η ΔΕΗ προχώρησε σε παροχή πρόσθετων οικονομικών ελαφρύνσεων στους πληγέντες.

Για τους εργαζομένους της 
Η εταιρεία έλαβε άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων της από την πανδημία, όπως: 
➜ Εξαίρεση όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες από την υποχρεωτική προσέλευση στον χώρο εργασίας
➜ Λειτουργία των σταθμών παραγωγής και των ορυχείων με μειωμένο προσωπικό ασφαλείας
➜ Ήταν η πρώτη στην Ελλάδα που θέσπισε το καθεστώς της τηλεργασίας μέσω της συλλογικής σύμβασης εργασίας
➜ Προχώρησε στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με τη Διεθνή Διαφάνεια Ελλάδος, τον Απρίλιο του 2021, για την ενίσχυση της ακεραιότητας και την προαγωγή της εταιρικής πολιτικής κατά της διαφθοράς. 

Για τα παιδιά
Δωρεά 1 εκατ. ευρώ σε εννέα σωματεία για τα παιδιά, τα Χριστούγεννα του 2020, με την ενέργεια «Ένα με τα παιδιά».  

Για τον πολιτισμό 
Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, έφερε στο φως το 9ο από τα 10 σωζόμενα αντίτυπα του ιστορικού χάρτη «Γεωγραφικός Πίνακας της Ελλάδας» του Άνθιμου Γαζή (εκδ. 1810), συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία «Ψηφιακό Αρχείο 1821», με στόχο την προαγωγή του ελληνικού πολιτισμού και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ