Ελλαδα

Τζανάκης: 9.000-11.000 κρούσματα ημερησίως στις αρχές Δεκεμβρίου

«Στις γιορτές υπολογίζω πως θα έχουμε μεταξύ 5.000-6.000 κρούσματα, αυτό είναι το καλό σενάριο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός - COVID-19 - Θεσσαλονίκη
Κορωνοϊός - COVID-19 - Θεσσαλονίκη © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, προειδοποίησε πως στις αρχές Δεκεμβρίου θα καταγράφονται 9 με 11.000 κρούσματα κορωνοϊού.

Για την επικράτηση του κακού σεναρίου με 9-11.000 κρούσματα κορωνοϊού στις αρχές Δεκεμβρίου μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Ειδικότερα, ο καθηγητής τόνισε πως «είχαμε ανακοινώσει δύο σενάρια, ένα ευμενές και ένα δυσμενές. Σύμφωνα με το ευμενές σενάριο, θα είχε επιπέδωση καμπύλης κρουσμάτων στο τέλος Νοεμβρίου – αρχές Δεκεμβρίου, ενώ με το δυσμενές πάμε λίγο αργότερα, μετά τις γιορτές, που σημαίνει ότι θα έχουμε επιδείνωση των πανδημικών δεικτών. Στις γιορτές υπολογίζω πως θα έχουμε μεταξύ 5.000-6.000 κρούσματα, αυτό είναι το καλό σενάριο».

Ακόμα, ο κ. Τζανάκης μίλησε για τον επιδημιολογικό χάρτη εξηγώντας πως «η Κρήτη βρίσκεται σε καλύτερο σημείο από τον μέσο όρο της χώρας». «Παράγοντες αυτού», όπως είπε, «είναι η γεωγραφική θέση του νησιού που μεγάλες διασπορές από λιμάνια και αεροδρόμια, αλλά και ο υψηλός εμβολιαστικός ρυθμό και η τήρηση των μέτρων».

Τέλος, τα μέτρα που έχουν ισχύσει εξήγησε πως «θα ωφελήσουν τους πανδημικούς δείκτες και περισσότερος κόσμος θα ελέγχεται αναγκαστικά» και πρόσθεσε: 

«Θα ήταν καλή ιδέα για όσους έχουν επαφές με ευάλωτους ανθρώπους στο σπίτι τους να ελέγχονται με rapid test. Οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν πολύ λιγότερο. Οι εμβολιασμένοι θα πρέπει οπωσδήποτε να ελεγχθούν εάν έχουν το παραμικρό πρόβλημα που παραπέμπει σε κάποιο σύμπτωμα. Όταν είναι να πάνε σε κάποια εκδήλωση, θα μπορούσαν να κάνουν αυτοβούλως rapid test».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ