Ελλαδα

Στο πειθαρχικό του ΔΣΑ o αντιεμβολιαστής δικηγόρος Ν. Αντωνιάδης

Η ποινή που αντιμετωπίζει είναι από 6 μήνες έως 5 χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δίωξη στον αντιεμβολιαστή δικηγόρο Νίκο Αντωνιάδη για fake news © Y
Δίωξη στον αντιεμβολιαστή δικηγόρο Νίκο Αντωνιάδη για fake news ©

Ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας παραπέμπεται ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης, ο οποίος φέρεται ως αρνητής της πανδημίας.

Στο πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας παραπέμπεται ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από την εισαγγελία για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατ' εξακολούθηση σχετικά με τον covid 19.

Η δίωξη του ασκήθηκε μετά την ψήφιση της νέας μορφής της διάταξης του άρθρου 191 ΠΚ, με την επιβαρυντική περίσταση της κατ’ εξακολούθησης διάπραξης του αδικήματος. Η παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο γίνεται αυτοδικαίως μετά την αποστολή στο ΔΣΑ από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας της γνωστοποίησης δίωξης σε βάρος του.

Σε περίπτωση που κριθεί ένοχος , τότε μπορεί να του επιβληθεί από επίπληξη έως και αφαίρεση της άδειας άσκησης επαγγέλματος για το χρονικο διάστημα που θα θα ορίσει το Συμβουλιο.

Ο δικηγόρος φέρεται ως αρνητής του κορωνοιού, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες τάσσεται και κατά της διασωλήνωσης ασθενών.

Παράλληλα, συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η έρευνα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργου Νούλη για την περίπτωση θανάτου 54χρονης ασθενούς στον Ευαγγελισμό τον περασμένο Σεπτέμβριο, η οποία αρνήθηκε να διασωληνωθεί. Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται ο κατηγορούμενος δικηγόρος, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες τον επικαλέστηκε η γυναίκα προκειμένου να μην της γίνει η ιατρική πράξη που συνέστησαν οι γιατροί λόγω μείωσης του οξυγόνου της. Η γυναίκα υποβλήθηκε στην διαδικασία για την αντιμετώπιση της αναπνευστικής δυσχέρειας με εισαγγελική εντολή που έλαβαν οι γιατροί του Ευαγγελισμού, όμως ήταν πλέον αργά για αυτήν.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα του κ. Νούλη στρέφεται κατά προσώπων, εκτός νοσοκομείου, που εμπόδισαν την έγκαιρη διασωλήνωση της εκλιπούσας και αναζητά ενδεχόμενες ευθύνες για την διάπραξη του αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο και της ηθικής αυτουργίας σε αυτό, αλλά και του αδικήματος που αφορά παραβάσεις του νόμου για την μετάδοση μολυσματικών ασθενειών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ