Ελλαδα

Απογραφή: Παραιτήθηκαν 500 απογραφείς στην Πάτρα

«Αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες», λέει ο ο διευθυντής της τοπικής στατιστικής υπηρεσίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απογραφή - Πάτρα
Απογραφή 2021 © EUROKINNISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Απογραφή 2021: Παραιτήθηκαν οι 500 από τους 700 απογραφείς στην Πάτρα.

Η δυσπιστία για τη διαδικασία της Απογραφής και οι άσχημες συμπεριφορές των πολιτών απέναντι στους απογραφείς, οδήγησαν σε παραίτηση τα 500 άτομα από τα 700 που είχαν προσληφθεί για την εν λόγω διαδικασία στην Πάτρα.

«Αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες. Ο κόσμος αρνείται όχι μόνο να απογραφεί αρνείται να δεχθεί τους απογραφείς, να τους ακούσει. Αυτή είναι η μεγαλύτερη κατηγορία των ‘αρνητών’, οι οποίοι δημιουργούν το πρόβλημα στην διενέργεια της απογραφής. Δηλαδή πηγαίνει ο απογραφέας χτυπάει το κουδούνι και τους κλείνουν κατάμουτρα την πόρτα πριν προλάβει να τους πει οτιδήποτε. Αυτά τα άτομα, αφού ενημερωθούν ότι πρόκειται για την απογραφή απευθύνονται πλέον σε μας τηλεφωνικώς και ζητούν να τους δώσουμε τον μοναδικό κωδικό για να αυτοαπογραφούν», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο διευθυντής της τοπικής στατιστικής υπηρεσίας, Νίκος Μουρτζούχος.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «ο κόσμος έχει αγανακτήσει από τη συχνότατη διανομή εντύπων και περνούν τους απογραφείς για πωλητές ή διανομείς εντύπων».

Απογραφή 2021: «Βλέπουμε κόσμο να μην ανοίγει τις πόρτες»

«Βλέπουμε πολύ κόσμο δύσπιστο, να μην ανοίγει τις πόρτες. Αρνούνται να βγουν στο μπαλκόνι, όχι μόνο να ανοίξουν τις πόρτες. Και το έργο μας γίνεται πολύ δύσκολο. Παραιτούνται συνεχώς απογραφείς και είναι δύσκολο να αντικατασταθούν» σημείωσε από την πλευρά του ο Αλέξανδρος, ένας από τους απογραφείς που έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με τέτοιες συμπεριφορές.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ