Ελλαδα

Απόπειρα απαγωγής-Ραφήνα: Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι ο 48χρονος

Ανατροπή στην υπόθεση μετά την εξέταση του υλικού από τις κάμερες της περιοχής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απόπειρα απαγωγής 13χρονης στη Ραφήνα: Αποφυλακίζεται με «βραχιολάκι» ο 48χρονος
Απόπειρα απαγωγής 13χρονης στη Ραφήνα: Αποφυλακίζεται με «βραχιολάκι» ο 48χρονος © EUROKINNISSI/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Απόπειρα απαγωγής 13χρονης στη Ραφήνα: Σε κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι» ο 48χρονος.

Ανατροπή στην υπόθεση της απόπειρας απαγωγής 13χρονης στη Ραφήνα, καθώς μετά από έξι μήνες, ο μοναδικός κατηγορούμενος αποφυλακίζεται με «βραχιολάκι».

Ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση προχώρησε στην αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης, μετά το σχετικό αίτημά του κατηγορούμενου, ο οποίος επικαλέστηκε, μεταξύ άλλων, υλικό από τις κάμερες της περιοχής.

Απόπειρα απαγωγής 13χρονης στη Ραφήνα: Τι έδειξαν οι κάμερες

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, από το βιντεοληπτικό υλικό δεν επιβεβαιώνεται πως ήταν εκείνος που προσπάθησε να βάλει με τη βία στο αυτοκίνητο τη 13χρονη, όπως η ίδια υποστηρίζει, καθώς φαίνεται στο σημείο άλλο αυτοκίνητο, ίδιου χρώματος με το όχημα το δικό του.

Το νέο υλικό οδήγησε τον ανακριτή να αποφασίσει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου με κατ' οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι» και οι δύο συνήγοροι του 48χρονου εμφανίζονται βέβαιοι ότι «και το Δικαστικό Συμβούλιο, στο οποίο θα διαβιβασθεί η δικογραφία προς ουσιαστική κρίση, θα αποφασίσει ότι η δικαστική πλάνη που βίωσε ο Π.Κ., θα τερματιστεί οριστικά».

Οι δυο συνήγοροι του 48χρονου επισημαίνουν τα εξής: «Τον Ιούνιο του 2021, όταν ο εντολέας μας Π.Κ. κρατήθηκε προσωρινώς στην γνωστή υπόθεση της “απόπειρας αρπαγής” ενός κοριτσιού στην Ραφήνα, είχαμε επισημάνει ότι, τότε, η υπόθεση ευρίσκεται σε πρώιμο δικονομικό στάδιο και ότι η δικονομική τύχη του κατηγορουμένου θα επανεξεταστεί από τις Δικαστικές Αρχές, ανάλογα με την πορεία και το αποτέλεσμα των ανακριτικών ενεργειών, χωρίς την ασφυκτική πίεση της δημοσιότητας εκείνων των ημερών.

»Ο εντολέας μας, ένας άνθρωπος που δεν έχει απασχολήσει ποτέ την Ελληνική Πολιτεία για παρόμοιες συμπεριφορές, επαγγελματίας στην περιοχή της Ραφήνας και οικογενειάρχης, από την πρώτη στιγμή της συλλήψεώς του αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στις αποδιδόμενες πράξεις και (το κυριότερο), με δική του αυτοτελή αίτηση προς τον κ. Ανακριτή, επέμεινε να αναζητηθεί το βιντεοληπτικό υλικό των καμερών των καταστημάτων, που βρίσκονται στην διαδρομή που ακολούθησε η καταγγέλλουσα, με σκοπό να αποδειχθεί ότι δεν την ακολούθησε ποτέ και δεν της μίλησε ποτέ».

Υπενθυμίζεται ότι ο 48χρονος κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να απαγάγει μία 13χρονη που είχε βγει για βόλτα με το ποδήλατό της, στην Ραφήνα, τον περασμένο Ιούνιο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ