Ελλαδα

Δημοσιεύματα «πέθαναν» τον Φετουλάχ Γκιουλέν

Πρόκειται για τον πιο «ορκισμένο» εχθρό του Ερντογάν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φήμες στο τουρκικό twitter και μίντια φέρουν τον Γκιουλέν νεκρό
Ο Φετουλά Γκιουλέν © ΕPA Pool

Τηλεοπτικός σταθμός και ιστοσελίδα στην Τουρκία υποστήριξαν πως ο Φετουλάχ Γκιουλέν δηλητηριάστηκε στην Πενσυλβάνια όπου διαμένει ωστόσο, η είδηση διαψεύστηκε.

Ο ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν ο μεγαλύτερος ίσως εχθρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να δηλητηριάστηκε στο αγρόκτημα όπου διαμένει στην Πενσυλβάνια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Oda TV αλλά και της ηλεκτρονικής έκδοσης της ιστοσελίδας «Cumhurriyet», αυτό έγινε από πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Μάλιστα, τα ίδια ρεπορτάζ ανέφεραν πως εκτός του Γκιουλέν, ένας από τους μαθητές του και στέλεχος της FETO, αυτοκτόνησε. 

Η ιστοσελίδα tr724, ανέφερε πως η είδηση είναι ψευδής και πως ο Γκιουλέν είναι καλά στην υγεία του, προσθέτοντας ότι σύντομα θα κάνει και δημόσια εμφάνιση για τη διεξαγωγή προσευχής. 

Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν πως ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, που είχε ως αποτέλεσμα 251 νεκρούς και 2.734 τραυματίες. Επίσης, κατηγορεί την οργάνωση πως είναι πίσω από αυτό που χαρακτηρίζει ως εκστρατεία με σκοπό την ανατροπή του κράτους μέσω διείσδυσης στους τουρκικούς θεσμούς, και ειδικότερα τις ένοπλες δυνάμεις, την αστυνομία και τη δικαιοσύνη. Ο Φετουλάχ Γκιουλέν ζει στις ΗΠΑ, και η Τουρκία έχει ζητήσει την έκδοσή του, κάτι που η αμερικανική κυβέρνηση αρνείται- και το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί λόγο εντάσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας.

Δάσκαλοι/ καθηγητές και στελέχη κάποιων από τα σχολεία του δικτύου Γκιουλέν έχουν εκδοθεί ή απελαθεί από κάποιες κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων της Βουλγαρίας, της Μαλαισίας και του Κοσόβου. Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί έξι Τούρκους πολίτες που απελάθηκαν από το Κόσοβο τον Μάρτιο του 2018 για σχέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ