Ελλαδα

Καπραβέλος: Υπάρχει πανδημία των ανεμβολίαστων

«Πάει να γίνει τραγωδία των ανεμβολίαστων»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιατρικό Προσωπικό
Ιατρικό Προσωπικό © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Ο Νίκος Καπραβέλος μίλησε για τους ανεμβολίαστους και τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν για να περιοριστεί η έξαρση των κρουσμάτων στη χώρα.

Για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας αλλά και τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ανεμβολίαστοι μίλησε ο διευθυντής στη Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Ειδικότερα, ο κ. Καπραβέλος τόνισε πως «το 95% των ανθρώπων που προσέρχονται στο νοσοκομείο είναι σε βαριά κατάσταση και νέοι μάλιστα. Ελάχιστοι είναι αυτοί που μας ταλαιπωρούν και τους κυνηγάμε για οξυγόνο. Είναι πραγματικά σε άλλο μήκος κύματος και μας απειλούν. Η δύσπνοια και η δυσφορία που νιώθει κάποιος από τις επιπλοκές της νόσο εύχομαι να μη τις ζήσει κανείς. Θα πρέπει να υπάρξουν περιοριστικά μέτρα στους ανεμβολίαστους, για την προστασία των ιδίων. Υπάρχει πανδημία των ανεμβολίαστων και πάει να γίνει τραγωδία των ανεμβολίαστων».

Για τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν, σημείωσε ότι «πρέπει να είναι όπως εκείνα της Αυστρίας, η οποία έθεσε σε lockdown τους ανεμβολίαστους. Τα tests δεν σε προφυλάσσουν και πρόσθεσε πως θα πρέπει να επεκταθεί ο εμβολιασμός πάνω από κάποια ηλικία. Εμείς δεν είμαστε ακριβώς σε lockdown. Οι ανεμβολίαστοι πηγαίνουν έξω με tests, στην Αυστρία δεν βγαίνουν. Όχι γιατί θέλω να περιορίσω τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, αλλά δεν αντέχουμε άλλο να βλέπουμε θανάτους σε ανθρώπους που έχουν την αφέλεια ότι δεν κινδυνεύουν» και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανεμβολίαστων: εκείνοι που φοβούνται λόγω της αποτελεσματικότητας των εμβολίων κι εκείνοι που πίστευαν ότι δεν θα έφταναν ποτέ στο σημείο να νοσήσουν ή και να διασωληνωθούν».

Τι δήλωσε για τον εμβολιασμό και την τρίτη δόση

Ακολούθως, μιλώντας για τα εμβόλια και την αναμνηστική δόση, ο κ. Καπραβέλος επεσήμανε πως «με τη μετάλλαξη Δέλτα ο εμβολιασμένος πλέον δεν προστατεύεται από την ελαφρά νόσο. Ας μη θεοποιούμε τους εμβολιασμένους, αλλά αυτοί δεν κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά» και υπογράμμισε:

«σοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι και νοσήσουν με κορωνοϊό πριν την τρίτη δόση, θα πρέπει να τη λάβουν μετά από ένα εξάμηνο. Αυτός που νοσεί έχει ήδη ισχυρή προστασία, άρα δεν χρειάζεται να το κάνει αμέσως»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ