Ελλαδα

Σαρηγιάννης: Ως και 92 νεκροί ημερησίως τον Δεκέμβριο

Ποια θα είναι η εικόνα στις γιορτές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός-Κρούσματα-Ελλάδα-Αθήνα
Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας © Eurokinissi

Τις δικές του εκτιμήσεις όσον αφορά στην πορεία των θανάτων από κορωνοϊό και διασωληνώσεων το επόμενο διάστημα έκανε ο καθηγητής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Δραματικές εκτιμήσεις από τον καθηγητή Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής Δημοσθένη Σαρηγιάννη για έως και 92 νεκρούς ημερησίως από κορωνοϊό τον Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, ο καθηγητής σημείωσε πως «περί τις 17 Δεκεμβρίου θα έχουμε 92 νεκρούς ημερησίως αλλά και οι διασωληνώσεις θα έχουν φτάσει στις 700 γύρω στις 8 με 10 Δεκεμβρίου».

«Στην παρούσα φάση, η πανδημία παρουσιάζει μία μικρή σταθεροποίηση που τείνει προς πτώση κρουσμάτων, αλλά από την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται νέα έξαρση που θα οδηγήσει σε κορύφωση γύρω στις 3 με 4 Δεκεμβρίου», πρόσθεσε.

Ακολούθως, πρόσθεσε πως «όλα τα παραπάνω θα ισχύουν εάν τα μέτρα εφαρμόζονται απαρέγκλιτα και γίνονται πολλά τεστ. Είναι πολλά "αν" αλλά θεωρώ ότι οι στιγμές είναι πέρα από κρίσιμες, με 70 ανθρώπους που πεθαίνουν κάθε μέρα, που είναι δυστυχώς αποτυχία μας σαν κοινωνία».

Πώς θα κυλήσουν οι γιορτές

Στη συνέχεια, ο κ. Σαρηγιάννης έκανε και μία εκτίμηση όσον αφορά στην εικόνα έως την Πρωτοχρονιά τονίζοντας πως «εφόσον το κύμα αυτό κορυφωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, οι ειδικοί αναμένουν αποκλιμάκωση με 3.200 κρούσματα τα Χριστούγεννα και αν είμαστε σοβαροί τότε μπορεί να δούμε και παρακάτω, στα 2.500 κρούσματα μέχρι την Πρωτοχρονιά το όποιο θα είναι τρομερή επιτυχία».

«Χρειάζεται μια συνεχής επαγρύπνηση και συνειδητοποίηση ότι δεν έχουμε τελειώσει μέχρι να φτάσουμε, να κατεβούμε, σε πολύ χαμηλά επίπεδα ή να πάμε σε πολύ υψηλό βαθμό εμβολιασμού… και τα δύο μάλιστα είναι το καλύτερο», κατέληξε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ