Ελλαδα

Επίδομα θέρμανσης 2021: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Βήμα βήμα η διαδικασία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Για το επίδομα θέρμανσης οι δικαιούχοι κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα myΘέρμανση που άνοιξε (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Για το επίδομα θέρμανσης οι δικαιούχοι κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα myΘέρμανση που άνοιξε (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ

Η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης 2021 και την αίτηση από τους δικαιούχους άνοιξε. Αυτή είναι η διαδικασία.

Τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για το επίδομα θέρμανσης 2021 έχουν πλέον οι δικαιούχοι. Όπως έγινε γνωστό, άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα myΘέρμανση τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021, το βράδυ.

Οι δικαιούχοι μπορούν μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου 2021 να υποβάλλουν την αίτησή τους, την ώρα που το ΥΠΟΙΚ έχει γνωστοποιήσει πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση (προκαταβολή).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση για τα καύσιμα (υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα- πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης) η καταβολή του επιδόματος γίνεται ανάλογα με την ημερομηνία καταχώρησης των παραστατικών με καταληκτική ημερομηνία την 15η Απριλίου 2022.

Ειδικά για το φυσικό αέριο καταχωρίζονται έως την 31η Μάϊου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1.10.2021 έως 31.3.2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μάϊου 2022.

 

Επίδομα θέρμανσης: Πώς γίνεται η αίτηση από τους δικαιούχους

Ας δούμε βήμα - βήμα τις ενέργειες που πρέπει κάνει ο κάθε ενδιαφερόμενος:

  1.    Εκδήλωση ενδιαφέροντος
  2.    Επιλέγω αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία
  3.    Επιλέγω αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη
  4.    Επιλέγω είδος καυσίμου
  5.    Συμπληρώνω τον Αριθμό παροχής ρεύματος
  6.    Επιλέγω οικισμό *
  7.    Συμπληρώνω τα τμ της κατοικίας
  8.    Συμπληρώνω τον IBAN στο myAADE.

Υπενθυμίζεται ότι το πετρέλαιο θέρμανσης έκανε «πρεμιέρα» στις 15 Οκτωβρίου 2021, με τη μέση τιμή να ξεπερνά το 1,10 ευρώ/λίτρο. Η συγκεκριμένη τιμή αφορά παραδόσεις για ποσότητα άνω των 1.000 λίτρων σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Σε νησιά ή απομακρυσμένες ορεινές περιοχές που το κόστος μεταφοράς είναι μεγαλύτερο, η τιμή ανεβαίνει έως και 10 λεπτά/λίτρο.

Εκτιμάται ότι επίδομα θέρμανσης 2021 θα λάβουν 1,5 εκατ. νοικοκυριά σε δύο δόσεις μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς τόσο οι δικαιούχοι όσο και τα εισοδηματικά κριτήρια έχουν αλλάξει.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ