Ελλαδα

Κορωνοϊός: Πιθανή η μείωση των κρουσμάτων κατά 20-25%

Με πολλές προϋποθέσεις, λέει ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες στην Αθήνα
Πολίτες στην Αθήνα © Eurokinissi

Ποιες είναι οι δύο βασικές παράμετροι για τη μείωση των κρουσμάτων στην Αττική - Αναλυτικά τι είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης

Για την επιδημιολογική εικόνα της Αττικής αλλά και τις δύο βασικές παραμέτρους για να υπάρξει μείωση των κρουσμάτων μίλησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής τόνισε πως «στο λεκανοπέδιο παρατηρούνται την τελευταία εβδομάδα σταθεροποιητικές τάσεις, αν και το ιικό φορτίο θα είναι υψηλό» και συνέχισε:

«Αυτή η εβδομάδα θα είναι όπως η προηγούμενη για την Αττική, με υψηλό αριθμό τεστ και περίπου 1.600 κρούσματα την ημέρα».

Για τη μείωση των κρουσμάτων, ο κ. Θωμαΐδης εξήγησε πως «αν λειτουργήσουν τα μέτρα, πράγμα το οποίο θα φανεί αυτή την εβδομάδα, και αν αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη, ιδιαίτερα αν επιταχυνθεί η τρίτη δόση, σε μία με δύο εβδομάδες θα δούμε μείωση των κρουσμάτων της τάξεως του 20-25%. Αυτό είναι σημαντικό να επιτευχθεί ώστε να υπάρχει ένα τείχος ανάσχεσης στην πίεση στο σύστημα υγείας. Αυτή την εβδομάδα θα δούμε πώς λειτουργούν τα μέτρα. Αν δούμε ότι σταθεροποιούνται, σημαίνει ότι υπάρχει μια ανάσχεση στην περαιτέρω αύξηση». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ