Ελλαδα

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Χρήστο Κυριαζή (εικόνες)

Με λευκά τριαντάφυλλα η Βάνα Μπάρμπα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η κηδεία του Χρήστου Κυριαζή
Η κηδεία του Χρήστου Κυριαζή © EUROKINNISSI/ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ

Χρήστος Κυριαζή: Συγγενείς και φίλοι από το χώρο του τραγουδιού τον αποχαιρέτησαν στην κηδεία του.

Το τελευταίο αντίο είπαν φίλοι και συγγενείς στον Χρήστο Κυριαζή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών μετά από μάχη που έδωσε αντιμετωπίζοντας σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η οικογένειά του ζήτησε, αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στο ίδρυμα Make-A-Wish για να εκπληρωθούν οι ευχές παιδιών που παλεύουν με απειλητικές ασθένειες.

Η κηδεία του έγινε στο Α' Νεκροταφείο και το «παρών» έδωσαν καλοί φίλοι και η οικογένειά του. Ανάμεσά τους η Βάνα Μπάρμπα και ο Μίλτος Καρατζάς.

Κηδεία του τραγουδιστή Χρήστου Κυριαζή
Κηδεία του τραγουδιστή Χρήστου Κυριαζή © EUROKINNISSI

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Χρήστο Κυριαζή
Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Χρήστο Κυριαζή © EUROKINNISSI

Η Βάνα Μπάρμπα στην κηδεία του Χρήστου Κυριαζή
Η Βάνα Μπάρμπα στην κηδεία του Χρήστου Κυριαζή © EUROKINNISSI

Ποιος ήταν ο Χρήστος Κυριαζής

Ο Χρήστος Κυριαζής  γεννήθηκε το 1953 στον Πειραιά και μεγάλωσε στα Καμίνια. Ο πατέρας του εργαζόταν ως επιπλοποιός και λόγω της οικογενειακής παράδοσης κι εκείνος έμαθε τη τέχνη. Ποτέ όμως δεν έκρυψε την αγάπη του για τη μουσική. Στην διάρκεια της ζωής του το όνομά του συνδέθηκε και με την κατασκευή επίπλων. 

Σε ηλικία 12 ετών πήρε μία χειροποίητη κιθάρα κι άρχισε να προσπαθεί μέσα από αυτήν, να μάθει τις νότες. Πέντε χρόνια αργότερα, έπαιζε με ένα μικρό rock συγκρότημα σε καφετέριες και ζαχαροπλαστεία της εποχής. Δημιουργός και μέλος του Συγκροτήματος «Πρόκες» (1972) και προηγουμένως, των Συγκροτημάτων «Mirabilis Zalapa» και «What a pity». Κατόπιν έφυγε για σπουδές στην Ιταλία. Όταν επέστρεψε, στράφηκε προς τη λαϊκή μουσική.

Ερωτηθείς για την καριέρα του, σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Χρήστος Κυριαζής είχε υπογραμμίσει πως «πάντα δίπλα μου ήταν η κιθάρα. Και έγραφα. Και από τότε πάντα λέω μόνο τα δικά μου. Είχα δώσει και στη Minos πολλά τραγούδια μου. Στους Χαράλαμπο Γαργανουράκη, Κούτρα, Θέμη Ανδρεάδη, σε πολλούς. Λίγο μετά στον Μαργαρίτη. Να σου πω για τον Βλάση Μπονάτσο πως μας ανακάλυψε πολύ νωρίτερα: στο κλαμπ Hobby, Πλατεία Αμερικής, υπόγειο, βαράγαμε σαν τρελοί, είχε έρθει και με παρατηρούσε πώς έλεγα τους στίχους. Μου λέει μετά: Έρχεσαι μαζί μου; Έχω ένα συγκρότημα, τους Πελόμα Μποκιού».

Χρήστος Κυριαζής - Έχω κλάψει - Official Video Clip

Ο δίσκος που φέρει τον τίτλο της μεγάλης επιτυχίας του «Μου θυμίζεις τη μάνα μου» (1992) έγινε «πλατινένιος», ξεπερνώντας τις 125.000 αντίτυπα.

Οι τελευταίοι δίσκοι του: «Επιτυχίες» (1994), «Η αγάπη είναι μία» (1994, «χρυσός» δίσκος των 30.000 αντιτύπων), "Χαμένος Νικητής" (1995), «Άλλο τί θέλω, άλλο τι μπορώ» (1997). Τα γνωστότερα τραγούδια αυτών των δίσκων: «Οι απέναντι που πληρώνουν έναντι», «Ημεροβίγλι», κ.λπ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ