Ελλαδα

ΓΕΕΘΑ: Έκτακτη σύσκεψη μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για μετανάστες

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν - Δείτε το βίντεο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν για τους μετανάστες.

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, σήμερα Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021. Η έκτακτη σύσκεψη με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων πραγματοποιήθηκε μετά τα όσα δήλωσε ο Ερντογάν για το μεταναστευτικό, το άνοιγμα των συνόρων και την Ελλάδα.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να ληφθούν προληπτικά μέτρα με ιδιαίτερη έμφαση στην επαύξηση της επιτήρησης των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων, την αυξημένη ετοιμότητα καθώς και στην άμεση αναφορά περιστατικών από τις Μονάδες της παραμεθορίου που αφορούν σε αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Όπως ανακοινώθηκε, το ΓΕΕΘΑ βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού Σώματος.

Έκτακτη σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ – Μέτρα αυξημένης επιτήρησης χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων ΕΡΤ 12/11/2021

Η απειλή Ερντογάν ότι θα ανοίξει τα σύνορα για τους μετανάστες

Υπενθυμίζεται πως ένα 24ωρο νωρίτερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε: «Είναι αχαριστία να λέει (σ.σ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης) πως η Τουρκία είναι η πηγή του προβλήματος, ενώ η χώρα μας φιλοξενεί 5 εκατ. πρόσφυγες».

«Αν ανοίξουμε τα σύνορά μας δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα. Και επιπλέον, η Ελλάδα είναι η χώρα που στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο βυθίζει τα σκάφη των προσφύγων και τους καταδικάζει σε θάνατο» ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Ο Μητσοτάκης και οι παρατρεχάμενοί του περνούν τις μέρες τους λέγοντας ψέματα και δεν συμπεριφέρονται έντιμα και για αυτό στην περιοχή δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη» κατέληξε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ