Ελλαδα

Υπουργείο και «Γεννηματάς» διαψεύδουν την Παγώνη για τα ράντζα

Διευκρινίζεται ότι δεν υπήρχε καμία άλλη «έλλειψη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη © Εurokinissi

Το Νοσοκομείο Γεννηματάς διαψεύδει τη δήλωση που έκανε η Ματίνα Παγώνη και ξεκαθαρίζει ότι οι εισαγωγές για τα περιστατικά Covid-19, ήταν μειωμένες.

Το υπουργείο Υγείας διέψευσε τις τηλεοπτικές δηλώσεις της προέδρου της Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ματίνας Παγώνη, περί «νύχτας του Αγίου Βαρθολομαίου» στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, κατά την εφημερία της Κυριακής, το συγκεκριμένο νοσοκομείο, έκανε λιγότερες εισαγωγές από τις δύο προηγούμενες εφημερίες. Συγκεκριμένα, χθες, Κυριακή έγιναν 16 εισαγωγές, στην προηγούμενη εφημερία στις 3 Νοεμβρίου έγιναν 17 εισαγωγές, ενώ στις 3 Οκτωβρίου είχαν πραγματοποιηθεί 25 εισαγωγές ασθενών με λοίμωξη Covid. Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι δεν υπήρξε ανάγκη και δεν πραγματοποιήθηκε καμία ενίσχυση σε υλικό (επικουρικές κλίνες κ.λπ.), από το Νοσοκομείο «Σωτηρία» ή από άλλη μονάδα υγείας. 

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Γεννηματάς:

«Αναφορικά με δηλώσεις της Προέδρου της ΕΙΝΑΠ ως προς τις εφημερίες στις 7-8/11/2021, διευκρινίζεται ότι το σύνολο των εισαγωγών Covid/ non Covid περιστατικών  παρουσιάζει σταθερότητα, συγκριτικά με την προηγούμενη ημερομηνία εφημέρευσης, ενώ ειδικά τα περιστατικά Covid  εμφανίζονται μειωμένα (16 έναντι 25 στις 30/10/2021).

Σχετικά με τις επικουρικές κλίνες, στη χθεσινή εφημερία αναπτύχθηκαν 24 (35 στην εφημερία της 30ης Οκτωβρίου). Με την έκδοση εξιτηρίων, οι ασθενείς θα προωθηθούν σταδιακά στους θαλάμους των Κλινικών του Νοσοκομείου.

Τέλος, επισημαίνεται ότι στο Νοσοκομείο δεν υπήρξε ανάγκη και δεν πραγματοποιήθηκε  καμία ενίσχυση σε υλικό  (επικουρικές κλίνες κλπ.), από το Γ.Ν.Ν.Θ. «ΣΩΤΗΡΙΑ» ή από άλλη Μονάδα Υγείας». 

 

Γεννηματάς εφημερίες κορωνοιού
Γεννηματάς εφημερίες κορωνοιού

Ματίνα Παγώνη: Δανειστήκαμε ράντζα από το «Σωτηρία» – Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στα νοσοκομεία

«Είχαμε μια νύχτα πάρα πολύ δύσκολη, η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Πήραμε ράντζα δανεικά από τη Σωτηρία» είπε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (08.11.2021) στον ΣΚΑΪ.

Και προέβλεπε ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν κι άλλο γιατί «από τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας, πάει το πράγμα για 10.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα».    

Σύμφωνα με τη Ματίνα Παγώνη, που ζήτησε «καθολικό εμβολιασμό», τα περιστατικά με κορωνοϊό που εισήχθησαν στο νοσοκομείο είναι 28 έως 45 ετών και οι περισσότεροι «ανεμβολίαστοι, βαριές περιπτώσεις ειδικά παχύσαρκοι με υποκείμενα σωληνώθηκαν. Και τα non COVID βαριά περιστατικά». 

«Βλέπουμε αποτέλεσμα του συνωστισμού των προηγούμενων ημερών είναι ένας αριθμός και από εκεί» σχολίασε, για την έκρηξη των κρουσμάτων και τις παρελάσεις. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ