1821 Digital Gallery

Επεισόδια: Καταγγελία για τραυματισμό πυροσβέστη από κροτίδα

Επεισόδια έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επί της λεωφόρου Κηφισίας ανάμεσα σε πυροσβέστες και Αστυνομία κατά την συγκέντρωση των πυροσβεστών
Επεισόδια έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επί της λεωφόρου Κηφισίας ανάμεσα σε πυροσβέστες και Αστυνομία κατά την συγκέντρωση των πυροσβεστών © EUROKINNISSI
Πέντε προσαγωγές για τα επεισόδια
  • A-
  • A+
0
Επεισόδια στην Κηφισίας: Εποχικοί πυροσβέστες καταγγέλλουν σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου τους από κροτίδα των ΜΑΤ.

Σε μια καταγγελία για σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου τους από κροτίδα των ΜΑΤ προχώρησαν οι εποχικοί πυροσβέστες. Όπως αναφέρουν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Μαρούσι, στη συγέντρωση διαμαρτυρίας, ένας συνάδελφός τους τραυματίστηκε σοβαρά στην παλάμη.

Σύμφωνα με τα μέλη του πανελλήνιου σωματείου συμβασιούχων πυροσβεστών, ένας πυροσβέστης έχει τραυματιστεί στην παλάμη του χεριού του και αυτή τη στιγμή χειρουργείται. Σύμφωνα με την καταγγελία, μία κροτίδα έσκασε στο χέρι του , με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Σημειώνεται ότι η καταγγελία για ακρωτηριασμό του πυροσβέστη δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, ο τραυματισμός του πυροσβέστη όμως είναι σοβαρός και τον οδήγησε τον στο χειρουργείο.

«Πετούσανε νερό, μετά από το νερό μας πέταξαν δακρυγόνα, ένα από αυτά έσκασε στο χέρι του συναδέλφου, εμένα με χτύπησε στο πόδι. Το χέρι του ήταν πολύ χτυπημένο, το είδα, ήταν γεμάτο αίματα, εκείνη την ώρα υπήρχε μεγάλη ένταση, εμείς τρέχαμε, αυτός ο καημένος ήταν κοντά στους αστυνομικούς.

Σχετικα
Επεισόδια και χημικά στη συγκέντρωση των πυροσβεστών στο Μαρούσι
Επεισόδια και χημικά στη συγκέντρωση των πυροσβεστών στο Μαρούσι

»Όταν τραυματίστηκε σήκωσε τα χέρια του. Ήταν δύσκολο εκείνη την ώρα να προσεγγίσει ασθενοφόρο. Η επίθεση σε βάρος μας ήταν απρόκλητη», δήλωσε στο newsbomb.gr o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετών και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, Αλέξανδρος Φαραντάκης.

Πέντε προσαγωγές για τα επεισόδια στη συγκέντρωση των πυροσβεστών

Σε πέντε προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στη λεωφόρο Κηφισίας, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το μεσημέρι περίπου 600 άτομα είχαν αποχωρήσει, ενώ όσοι όσοι απέμειναν κατέλαβαν το οδόστρωμα της λεωφόρου Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας.

Σχετικα
Φωτιά τώρα σε διαμέρισμα στη Νέα Ιωνία
Φωτιά τώρα σε διαμέρισμα στη Νέα Ιωνία

Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, ο αστυνομικός διαμεσολαβητής τους κάλεσε να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων και να μην διαταραχθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και για να μην παρεμποδιστεί η μετακίνηση των πολιτών – ασθενών στα παρακείμενα νοσηλευτικά ιδρύματα (Ιατρικό Κέντρο, Υγεία, Μητέρα, Ιασώ και Εμβολιαστικό Κέντρο Αμαρουσίου).

Όπως επισημαίνει η ΓΑΔΑ, οι συγκεντρωμένοι, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και προχώρησαν σε αλλεπάλληλες -τουλάχιστον δέκα- μετακινήσεις στο οδόστρωμα της Κηφισίας, με αποτέλεσμα την δημιουργία μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος. Οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο, προκειμένου να οριοθετήσουν την συγκέντρωση, με κατάλληλες κινήσεις, περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χρήση νερού από το ειδικό όχημα, απώθησαν τους συγκεντρωμένους και αποκαταστάθηκε με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων στην Κηφισίας.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ για τα όσα έγιναν στη συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Επεισόδια στο Μαρούσι
Επεισόδια στο Μαρούσι © EUROKINNISSI

Επεισόδια έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επί της λεωφόρου Κηφισίας ανάμεσα σε πυροσβέστες και Αστυνομία
Επεισόδια έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επί της λεωφόρου Κηφισίας ανάμεσα σε πυροσβέστες και Αστυνομία © EUROKINNISSI

Επεισόδια στη συγκέντρωση των Πυροσβεστών
Επεισόδια στη συγκέντρωση των Πυροσβεστών © EUROKINNISSI

Συγκρούσεις έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής
Συγκρούσεις έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής © EUROKINNISSI

Επεισόδια έξω από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Συγκέντρωση στο Μαρούσι: Τα αιτήματα των πυροσβεστών

Αναλυτικά όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος το Πυροσβεστικό Σώμα χρειάζεται:

  • Άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό με αύξηση της οργανικής δύναμης πλέον των 4.000 οργανικών θέσεων και αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων με άμεση αξιοποίηση των εποχικών πυροσβεστών ως πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
  • Άμεση τροποποίηση διατάξεων του ν.4662/2020 που θεσμοθετήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση του Π.Σ. και όχι για την εξόντωση και το ξεσπίτωμα των υπαλλήλων του με την περιφορά τους ανά το πανελλήνιο μέσω άσκοπων, συνεχών μεταθέσεων και μετακινήσεων, χωρίς κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό.
  • Αποσαφήνιση των όρων Διαβάθμιση Κατάστασης Ετοιμότητας, Γενική -Μερική Επιφυλακή και Αυξημένη Ετοιμότητα, διότι παρατηρείται απίστευτη κατάχρηση του μέτρου που εξουθενώνει το πυροσβεστικό προσωπικό.
  • Θεσμοθέτηση και άμεση αποζημίωση της υπερεργασίας (πρόσθετη εργασία).
  • Θωράκιση του ανθρώπινου δυναμικού για την προστασία του από τον κορονοϊό με μέτρα πρόληψης, δωρεάν τέστ και όχι επιβολή τιμωρητικών λογικών και κυρώσεων.
  • Την έμπρακτη, κατά τις ρήσεις του πρωθυπουργού της χώρας μετά την εκδήλωση των μεγάλων πυρκαγιών του Αυγούστου αλλά και την επικοινωνία του με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, στήριξη των πυροσβεστών που «αντιμετώπισαν με αυταπάρνηση μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Πυροσβεστών
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Πυροσβεστών © EUROKINNISSI

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5