Ελλαδα

Παγώνη: Πολύ δύσκολα τα Χριστούγεννα - Μεγάλο λάθος ένα lockdown

«Αν είχαμε εμβολιαστεί στο 80%, που είχαμε ως στόχο από τέλος Αυγούστου, τώρα θα ήμασταν ελεύθεροι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός-Κρούσματα-Ελλάδα-Αθήνα
Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας © Eurokinissi

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μίλησε για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, τις γιορτές των Χριστουγέννων καθώς και το ενδεχόμενο ενός lockdown

«Δύσκολα» χαρακτήρισε τα Χριστούγεννα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, ενώ για το ενδεχόμενο επιβολής ενός lockdown ξεκαθάρισε πως θα ήταν «μέγα λάθος».

«Πολύ δύσκολα τα Χριστούγεννα. Είναι λογικό, όταν τα κρούσματα έφτασαν τις 7.000», τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Παγώνη σε δηλώσεις της.

Όταν ρωτήθηκε γιατί πέρυσι, με λιγότερα κρούσματα, η χώρα μπήκε σε lockdown, επεσήμανε πως «πέρσι δεν είχαμε μετάλλαξη Δέλτα. Φέτος, όμως, που την έχουμε και ακόμα οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει πόσο επιθετική και μεταδοτική είναι, γι’ αυτό ακριβώς υπάρχει έξαρση κρουσμάτων. Αν είχαμε εμβολιαστεί στο 80%, που είχαμε ως στόχο από τέλος Αυγούστου, τώρα θα ήμασταν ελεύθεροι, χωρίς μάσκες, θα ήμασταν διαφορετικά».

Ως προς την ατομική ευθύνη που χρησιμοποιείται συχνά από την κυβέρνηση, η Ματίνα Παγώνη τόνισε πως «μετά από δύο χρόνια ο καθένας ξέρει πώς πρέπει να συμπεριφερθεί. Ο καθένας πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες τους. Να εμβολιαστούν για να κάνουμε ωραία Χριστούγεννα».

Τέλος, για το θέμα του εμβολιασμού, η κα Παγώνη κατέληξε: «Ο εμβολιασμός είναι κάτι που έχουμε εξηγήσει με μελέτες, ασφάλεια και αποτελέσματα. Δεν κρύψαμε ότι μπορεί να κάνει επιπλοκή, και είπαμε μάλιστα ποια είναι».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ