Ελλαδα

Στέφανος Μάνος προς ανεμβολίαστους: «Η νοσηλεία να είναι τζάμπα;»

Καίρια απορία του πρώην Υπουργού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέφανος Μάνος προς ανεμβολίαστους: «Πρέπει η νοσηλεία σας να είναι τζάμπα;»
O Στέφανος Μάνος © ΕPA Pool

Ερωτήματα προς τους πολίτες που που δεν εμβολιάζονται και οδηγούνται σε ΜΕΘ απευθύνει μέσω των social media ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος.

Ο πρώην Υπουργός Στέφανος Μάνος απευθύνει μέσω του λογαριασμού του στο twitter το  ερώτημα αν θα πρέπει η νοσηλεία όσων δεν εμβολιάζονται κατά του κορωνοιού να είναι δωρεάν. 

«Η πολιτεία λέει να εμβολιαστείς διότι κινδυνεύει η ζωή σου. Ο πρωθυπουργός σε παρακαλεί. Εσύ όμως αδιαφορείς. Ξέρεις καλύτερα. Έλα όμως που νοσείς», αναφέρει αρχικά ο Στέφανος Μάνος. «Είσαι ένα από τα 6.000 ημερήσια κρούσματα που πολλά καταλήγουν σε ΜΕΘ. Πρέπει η νοσηλεία σου να είναι τζάμπα; να πληρωθεί από άλλους;», διερωτάται ο πρώην υπουργός.

Δείτε εδώ την ανάρτησή του:

Μαγιορκίνης: Ένας στους τρεις ανεμβολίαστους άνω των 70 ετών θα εισαχθεί στο νοσοκομείο αν νοσήσει

Νωρίτερα, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ηλικιωμένους, επισημαίνοντας ότι περίπου ένας στους τρεις άνω των 70 ετών μη εμβολιασμένους χωρίς υποκείμενα νοσήματα, θα κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο αν προσβληθεί από τη νόσο. Εάν έχει ένα υποκείμενο νόσημα, αυτή η πιθανότητα φθάνει στο "τραγικό" 50% και από αυτούς τουλάχιστον ένας στους επτά θα καταλήξει. «Ο εμβολιασμός μειώνει αυτές τις πιθανότητες 10 με 20 φορές. Αντί να καταλήξουν 50 στους 100 στο νοσοκομείο θα καταλήξουν δύο», είπε ο κ. Μαγιορκίνης. Έκανε έκκληση στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να κάνουν την «λογική και ασφαλή επιλογή. Να εμβολιαστούν».

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ