Ελλαδα

Γκάγκα: Φοβόμαστε έκρηξη κρουσμάτων - Να είμαστε προσεκτικοί

«Τα πράγματα δεν πάνε καλά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα © EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, προειδοποίησε πως «τα πράγματα δεν είναι καλά και υπάρχει φόβος έκρηξης κρουσμάτων».

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ως προς την έξαρση των κρουσμάτων, εκφράζοντας την ανησυχία της για περαιτέρω έκρηξη των περιστατικών.

«Και το αναρωτιόμαστε και το φοβόμαστε. Δεν υπάρχει τρόπος να το προβλέψουμε αλλά φαίνεται ότι τα πράγματα δεν είναι καλά» επεσήμανε και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν λίγα κρεβάτια ΜΕΘ για ασθενείς με COVID-19 σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Μακεδονία και Θράκη, ενώ οι ανάγκες, μας κάνουν να μετατρέπουμε το σύστημα και το ιδιωτικό και το δημόσιο. Είναι σημαντικό να το προλάβουμε».

Για το εάν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα σταματήσουν την έξαρση της πανδημίας τόνισε πως «για να προλάβουμε κάτι, πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί ενώ ό,τι μέτρα και να βάλουμε εάν ο καθένας από εμάς δεν προσέξει δεν θα έχουμε το αναμενόμενο αποτέλεσμα».

Κατέληξε λέγοντας ότι «στόχος είναι να είμαστε προσεκτικοί όλοι ενώ όπου υπάρχει χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα και νοσηλείες αλλά και θανάτους. Καθημερινά η επιτήρηση και των νοσηλείων και των ΜΕΘ και των θανάτων δείχνει ότι η μεγάλη μάζα των ασθενών που νοσηλεύονται και αυτοί που χάνουν την ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ