Ελλαδα

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή Τσιόδρα

Τι μέτρα είναι στο «τραπέζι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή Τσιόδρα
Σωτήρης Τσιόδρας © EUROKINISSI

Κορωνοϊός: Εκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή Σωτήρη Τσιόδρα.

Νέα έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή και του καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Στη σύσκεψη συμμετέχει και ο υπουργός Επικρατείας, Ακης Σκέρτσος, ο οποίος συμμετείχε και στην πρωινή τηλεδιάσκεψη με τους Περιφερειάρχες και την ΚΕΔΕ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα υπάρξει νέο ρεκόρ κρουσμάτων, καθώς αναμένεται να ξεπεράσουν τις 5.000. Το Σάββατο είχε σημειωθεί ρεκόρ κρουσμάτων με 4.696 νέα κρούσματα, 404 διασωληνωμένους και 38 θανάτους.

Εκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή Τσιόδρα - Τι εξετάζεται

Σύμφωνα με πληροφορίες της Athens Voice, ακόμη και το ενδεχόμενο η επίδειξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού, καθώς και, εναλλακτικά, των πιστοποιητικών νόσησης, να αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων πολιτών σε όλους τους κλειστούς δημοσίους χώρους, αλλά και στους μεικτούς ανοιχτούς χώρους της εστίασης και της ψυχαγωγίας, κάτι σαν το Green Pass, το οποίο εφαρμόζεται στη γειτονική μας Ιταλία, μελετούν αυτή η στιγμή στο Μέγαρο Μαξίμου οι αρμόδιοι υπουργοί, με τη συμμετοχή του καθηγητή Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρη Τσιόδρα.

Είναι προφανές και συζητείται επίσης ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην επίταση των ελέγχων για την αυστηρή τήρηση των περιοριστικών – προστατευτικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, ελέγχους τους οποίους θα διενεργούν πλέον μεικτά κλιμάκιακια όχι μόνον οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κορωνοϊός: Τι αποφασίστηκε στην πρωινή σύσκεψη

Ήδη στην πρωινή τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκαν αυξημένοι έλεγχοι και ταυτοπροσωπία για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, ενώ θα ενεργοποιηθούν και οι ανάλογες κυρώσεις για τους παραβάτες.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκε η θέσπιση περαιτέρω κινήτρων για την ένταξη γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας, δεδομένων των αυξημένων αναγκών που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα αναδιάταξης του ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί σε Κέντρα Υγείας και εμβολιαστικά κέντρα, ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους για την κάλυψη όλων των αναγκών του πληθυσμού.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες εβδομάδες η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα εντατικοποιήσουν σε ολόκληρη την επικράτεια τη διενέργεια ελέγχων για την τήρηση των μέτρων πρόληψης διασποράς του κορωνοϊού, με την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ