Ελλαδα

Πλακιωτάκης: Η Τουρκία δεν δέχθηκε πλοίο με δική της σημαία

«Αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της προς την ΕΕ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευρεία επιχείρηση διάσωσης ανατολικά της Κρήτης-Περί τα 400 άτομα σε φορτηγό πλοίο
Ευρεία επιχείρηση διάσωσης ανατολικά της Κρήτης-Περί τα 400 άτομα σε φορτηγό πλοίο © Υπουργείο Ναυτιλίας

Κριτική στην Τουρκία άσκησε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης για τους 400 μετανάστες που βρέθηκαν πάνω σε πλοίο με τουρκική σημαία έξω από τη Κρήτη.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης τοποθετήθηκε με αφορμή το περιστατικό με το πλοίο υπό τουρκική σημαία το οποίο βρίσκεται ανοικτά της Κρήτης.

«H Τουρκία για μία ακόμα φορά αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην ΕΕ. Δεν δέχτηκε την επιστροφή πλοίου τουρκικής σημαίας που απέπλευσε από τουρκικό λιμάνι, προφανώς και σε γνώση της τουρκικής ακτοφυλακής και συνεχίζει να αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή. Η Ελλάδα αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι σέβεται απόλυτα το διεθνές δίκαιο και ότι η προστασία των θαλασσίων συνόρων συνδυάζεται με την προστασία της ανθρώπινης ζωής», δήλωσε ο Υπουργός. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε για την ύπαρξη φορτηγού πλοίου με σημαία Τουρκίας, στην ως άνω θαλάσσια περιοχή με επιβαίνοντες περί τα 400 άτομα τα οποία κατά δήλωσή τους απέπλευσαν από την Τουρκία.

Το πλοίο ενώ βρισκόταν ανοιχτά της Ιεράπετρας, κάλεσε μέσω 112 ζητώντας βοήθεια.  Στο σημείο έσπευσε σκάφος του Λιμενικού, όπου προσέδωσε το πλοίο, παραμένοντας στη θαλάσσια περιοχή.

Ως εκ τόυτου, οι ελληνικές αρχές ήρθαν άμεσα σε επαφή με τη FRONTEX και την EE, ζητώντας να έρθει τουρκικό σκάφος από όπου ξεκίνησε τη διέλευση το πλοίο με τουρκική σημαία και να πάρει τους μετανάστες πίσω.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ