Ελλαδα

Ο Μπαμπινιώτης σχολιάζει το meta, τη νέα ονομασία του facebook

Η ανάρτηση του καθηγητή γλωσσολογίας στο διαδίκτυο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης σχολιάζει την αλλαγή σε meta του Facebook
Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης σχολιάζει την αλλαγή σε meta του Facebook © EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Για το meta παίρνει θέση ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Mark Zuckerberg για το νέο όνομα του Facebook, κάνοντας αναφορά στο λεξικό του.

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης κάνει σχόλιο για το meta, το νέο όνομα του Facebook, στον απόηχο των ανακοινώσεων που έκανε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ (Mark Zuckerberg) την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021.

Ο Ζάκερμπεργκ αναφέρθηκε εκ νέου στο «metaverse», επισημαίνοντας ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στα social media, καθώς ξεκινά η διαδικασία για να ενσωματωθούν στην καθημερινότητα των χρηστών η εικονική πραγματικότητα (VR) και η επαυξημένη πραγματικότητα (AR), προσφέροντας μια νέα πρωτόγνωρη εμπειρία.

Στην ανάρτησή του ο Γιώργος Μπαμπινιώτης σημειώνει πως ο Mark Zuckerberg είπε ότι «ο όρος Meta είναι μια ελληνική λέξη που σημαίνει το "πέρα" και επιλέχθηκε επειδή συμβολίζει ότι πάντα υπάρχει χώρος και δυνατότητα να χτίζουμε κάτι καινούργιο».

Και συμπληρώνει, κάνοντας αναφορά στο Λεξικό που φέρει το όνομά του: «Από το Λεξικό μου: μετα- [...] 5. (α) υπέρβαση ή κριτική σε επιστήμη, μέθοδο κ.ά.: μετα-μοντερνισμός, μετα-ηθική (β) σχέση ή ενασχόληση με κάτι: μετα-γλώσσα, μετα-λεξικογραφία».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ