Ελλαδα

Κορωνοϊός: Συναγερμός για Βόρεια Ελλάδα- Μάσκες στις παρελάσεις

Το επιδημιολογικό φορτίο αυξήθηκε κατά 28%

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
korwnoios-enimerwsi.jpg
Η ενημέρωση για τον κορωνοϊό © EUROKINNISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για μεγάλη πίεση στη Βόρεια Ελλάδα έκανε λόγο η Λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

«Το επιδημιολογικό φορτίο έχει αυξηθεί σημαντικά», τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, σημειώνοντας ότι ο μέσος κυλιόμενος αριθμός κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.872 την ημέρα με το ποσοστό θετικότητας να καταγράφει αύξηση και να φτάνει στο 1,35%.

Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας η κ. Παπαευαγγέλου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη βόρεια Ελλάδα, λέγοντας ότι η εμβολιαστική κάλυψη παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Όπως είπε, στην Θεσσαλονίκη υπάρχει μια σταθερότητα στο επιδημιολογικό φορτίο που βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Για την Αττική, τόνισε, παρατηρείται μια σταθερότητα στο επιδημιολογικό φορτίο, που αλλάζει ανά περιοχή.

Αναφορικά με τις νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία, τόνισε ότι καταγράφηκαν αύξηση κατά 30%, με μέσο όρο 200 εισαγωγές την ημέρα.

«Η πορεία της πανδημίας σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη παραμένει ανησυχητική», είπε η καθηγήτρια και υπογράμμισε ότι παρατηρείται μια «μετατόπιση νέων κρουσμάτων σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας», άρα και αύξηση της νοσηρότητας και κίνδυνος θανάτου.

Ειδικά για Ξάνθη και Δράμα η Βάνα Παπαευαγγέλου μίλησε για σημαντική αύξηση νοσηλειών – θνητότητας, ενώ παρατηρείται μετατόπιση του επιδημιολογικού κινδύνου σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με αύξηση νοσηρότητας και κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους. 

«Σε Γρεβενά, Ημαθία και Μαγνησία αυξήθηκαν κατά πολύ τα κρούσματα. Στην Αττική η πορεία της πανδημίας είναι σταθερή. Αύξηση παρατηρήθηκε σε Δτυική Αττική και Βόρειο Τομέα Αθηνών», είπε η κα Βάνα

Η κ. Παπαευαγγέλου είπε ότι «παροτρύνουμε ακόμα και τώρα, ακόμα και τους πιο σκεπτικούς, να πάνε να εμβολιαστούν», για να καλέσει όσους παρακολουθήσουν τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, να φοράνε μάσκες.

Γκάγκα: Από τους 347 διασωληνωμένους, το 88% είναι ανεμβολίαστοι

«Σήμερα είχαμε πάλι αρκετά κρούσματα, συγκεκριμένα, 3.407. Από αυτά, όπως είπε η κ. Γκάγκα, τα 703 καταγράφηκαν στην Αθήνα, η Θεσσαλονίκη είχε 496, η Λάρισα 258, η Μαγνησία 136, η Αχαΐα 125, ενώ πολλές Περιφερειακές Ενότητες της Βόρειας Ελλάδας πλησίασαν ή ξεπέρασαν τα 100», είπε η αναπληρώτρια υπουργός.

Παράλληλα, συνέχισε, «είχαμε 34 νέους νεκρούς, για να ανεβάσουν τον συνολικό αριθμό των θανάτων σε έχουν καταγραφεί συνολικά 15.519».

Τέλος, η κ. Γκάγκα είπε πως «έχουμε 347 διασωληνωμένους, από τους οποίους οι 306 είναι ανεμβολίαστοι. Δηλαδή, ένα ποσοστό της τάξης του 88%».

Εν συνεχεία έδειξε διαγράμματα που αποδεικνύουν πώς επηρεάζονται περισσότερο από τον ιό όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, φέροντας στοιχεία από την 3η και την 4η ΥΠΕ.

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ