Ελλαδα

Μακεδονία: Πού συνεχίζεται η διακοπή κυκλοφορίας λόγω «Μπάλλου»

Σημαντικές καταστροφές στη Βόρεια Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί στη Θεσσαλονίκη
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΛΑΚΟΥΒΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Παραμένουν τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Μακεδονίας τα οποία δημιουργήθηκαν από το σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Κλειστά για την κυκλοφορία των οχημάτων παρέμεναν στις 10 το πρωί συγκεκριμένα οδικά τμήματα του οδικού δικτύου της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, συνεπεία προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από το σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας «Mπάλλος»

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η διακοπή κυκλοφορίας συνεχίζεται στα ακόλουθα σημεία:

 -Στην Επαρχιακή Οδό Λαγκαδικίων-Σχολαρίου στο ύψος του 3ου χιλιομέτρου, λόγω υπερχείλισης χειμάρρου

 -Στο 1ο χλμ Λαγκαδά - Ηρακλείου

-Στο 1ο χλμ αγροτικής της ασφαλτοστρωμένης οδού Λαγκαδά - Ασσήρου

-Στην Ε.Ο. Πενταλόφου - Σίνδου (Θέση Βουστάσια)

-Στην προέκταση της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, από Σίνδο προς Βιολογικό Καθαρισμό και από την προέκταση Πόντου προς Σίνδο.

 Στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία

-Στο οδικό δίκτυο της υπόλοιπης Κεντρικής Μακεδονίας συνεχιζόταν στις 10 το πρωί η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία, σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση:

 -Στο Κιλκίς, στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου - Φαναρίου στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Λειψυδρίου, στην επαρχιακή οδό Κιλκίς - Καρτερών στο ύψος των δημοτικών διαμερισμάτων Κάτω Ποταμιάς και Ακροποταμίας, στην επαρχιακή οδό Κιλκίς - Σεβαστού στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Σεβαστού και στην επαρχιακή οδό Μανδρών - Γαλλικού στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Μανδρών.

-Στη Χαλκιδική, στο 1ο χιλιόμετρο σε οδό που συνδέει το Δημοτικό Διαμέρισμα Ολύνθου με την επαρχιακή οδό Ν. Μουδανιών - Σιθωνίας, στο 1ο χιλιόμετρο της δημοτικής οδού Ορμύλιας - Βραστάμων και σε δημοτική οδό (ιρλανδική διάβαση) στην Ολυμπιάδα.

 -H κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί από τις 7 το βράδυ χθες στο 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κονταριώτισσας - Αγίου Σπυρίδωνα, στην Πιερία.

Καταστροφές στη Βόρεια Ελλάδα

Η κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου έκλεισαν δρόμοι, σημειώθηκαν κατολισθήσεις και καθιζήσεις, υπερχείλισαν ποτάμια και χείμαρροι, καταστράφηκαν καλλιέργειες, πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ δεν έλειψαν εγκλωβισμοί πολιτών στα ορμητικά νερά.

Στη Θεσσαλονίκη υπερχείλισε ο Γαλλικός ποταμός προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία, ενώ εκτεταμένες διακοπές εντοπίζονται στο ευρύτερο οδικό δίκτυο, ενώ στις Σέρρες γέφυρα «βυθίστηκε» από την υπερχείλιση ποταμού.

Παράλληλα, στην κοινότητα Ταγαράδων του δήμου Θέρμης στη Θεσσαλονίκη οι κάτοικοι έμειναν χωρίς νερό και ρεύμα για περισσότερες από οκτώ ώρες, σύμφωνα με το grtimes.gr. Επιπλέον, με την υπερχείλιση του ποταμού Ανθεμούντα από εχθές, έσπασαν σωλήνες σε μερικά σημεία κατά μήκος του ποταμού, με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα σε μία από τις τρεις γεωτρήσεις της κοινότητας Ταγαράδων κατά την άντληση νερού και να θολώσει το νερό.

Το μεσημέρι του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην προέκταση της οδού Μ.Αλεξάνδρου, από Σίνδο προς Βιολογικό και από την προέκταση Πόντου προς Σίνδο, στη Θεσσαλονίκη, λόγω υπερχείλισης του Γαλλικού Ποταμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ