Ελλαδα

Σήμερα η απονομή του βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ»

Στους επιστήμονες που ανέπτυξαν το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ»
Βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» © Ίδρυμα Θεοφανώ

Βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ»: Στους επιστήμονες που ανέπτυξαν το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Σήμερα, Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί η απονομή του βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» στους επιστήμονες που ανέπτυξαν το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, το βραβείο θα απονεμηθεί στο ζευγάρι των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό, τους δρ. Uğur Şahin και δρ. Özlem Türeci. 

Στην τελετή, που θα πραγματοποιηθεί στο μνημείο της Ροτόντας, θα παραβρεθεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η σημερινή εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του τηλεοπτικού σταθμού της ΕΡΤ3, καθώς και την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ιδρύματος Θεοφανώ (www.theophano.eu). Την παρουσίαση της Τελετής Απονομής του βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» θα κάνει ο δημοσιογράφος, Αλέξης Παπαχελάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της Τελετής Απονομής, και μετά τη βράβευση, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το διεθνές καινοτόμο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα MakeMusiCovit!, σε μια πρωτότυπη υβριδική συναυλία πανευρωπαϊκής μουσικής συνεργασίας, που σχεδιάστηκε εν μέσω πανδημίας υπό τη διεύθυνση του Γιώργου-Εμμανουήλ Λαζαρίδη (συνθέτη) και της Safira Antzus Ramos (μαέστρου). Παράλληλα με το μουσικό έργο και μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας και της τεχνικής του projection mapping, θα παρουσιαστούν σε τρεις μεγάλες κόγχες του μνημείου εικόνες από τα μοναδικά ψηφιδωτά της Ροτόντας. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ