Ελλαδα

Α. Πατέλης: «Μαρίνα μου καλό ταξίδι... Μας εμπνέεις»

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα και από τον Νικόλα Γιατρομανωλάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Μαρίνα Γαλανού πρόεδρος των Σωματείου Υπ. Διεμφυλικών έφυγε από τη ζωή
Η Μαρίνα Γαλανού ©Twitter

Οι Αλέξης Πατέλης και Νικόλας Γιατρομανωλάκης αναφέρθηκαν στην Μαρίνα Γαλανού πρόεδρο του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών που έφυγε σήμερα από τη ζωή.

Στον χαμό της Μαρίνας Γαλανού αναφέρθηκε με μια μακροσκελή ανάρτηση ο επικεφαλής του οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, στην οποία μίλησε με θερμά λόγια για την προσωπικότητα, τη ζωή και τη δράση της. 

Αναλυτικά έγραψε ο Αλέξης Πατέλης:

« Σήμερα απεβίωσε η Μαρίνα Γαλανού. Ακτιβίστρια. Μαχήτρια. Γυναίκα. Και ποιος δεν ήξερε την Μαρίνα! Ως πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών πολέμησε όσο λίγες για τα δικαιώματα της τρανς κοινότητας. Συνεργαστήκαμε στενά στο πλαίσιο της Επιτροπής για την Εθνική Στρατηγική Ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ+. Κατέθετε πάντα λεπτομερειακά υπομνήματα. Ήξερε τα ζητήματα σε βάθος. Επιχειρηματολογούσε με πάθος.

Γνώρισα ένα άνθρωπο που έδωσε τη ζωή του για να προστατεύσει άλλους. Που νοιαζόταν και δεν άφηνε πέτρα που να μην σηκώσει για να βοηθήσει. Ούτε η ασθένεια της δεν στάθηκε εμπόδιο στον αγώνα της. Μέχρι προχθές ήθελε να υποβάλει προτάσεις για τον Ποινικό Κώδικα που βρίσκεται σε διαβούλευση.

Μαρίνα μου καλό ταξίδι. Μένει μέσα μας η φλόγα σου. Μας εμπνέεις».

 

Γιατρομανωλάκης: «Η Μαρίνα Γαλανού μόχθησε για την τρανς ορατότητα και τα δικαιώματα των διεμφυλικών όσο λίγα άτομα σε αυτή τη χώρα»

 

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα την Μαρίνα Γαλανού, ακτιβίστρια, πρόεδρο του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, ιδρύτρια του Πολύχρωμου Πλανήτη, μέλος της Επιτροπής για την Εθνική Στρατηγική για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+» έγραψε επίσης σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Και συνέχισε: «Η Μαρίνα Γαλανού μόχθησε για την τρανς ορατότητα και τα δικαιώματα των διεμφυλικών όσο λίγα άτομα σε αυτή τη χώρα. Πανέξυπνη, ακούραστη, έβαζε πάντοτε το συλλογικό καλό πάνω από το ατομικό, ακόμα και εις βάρος της υγείας της. Το έργο που αφήνει πίσω της είναι σημαντικό και αποτελεί χρέος μας να το συνεχίσουμε και να προσπαθήσουμε για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, ασφαλή, συμπεριληπτική, πολύχρωμη, όπως την οραματίστηκε η Μαρίνα».

 

Πέθανε η Μαρίνα Γαλανού του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών

H Μαρίνα Γαλανού, Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, εκδότρια του εκδοτικού οίκου και βιβλιοπωλείου «Πολύχρωμος Πλανήτης», έφυγε από τη ζωή. 

Ήταν Ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Αλληλεγγύης Τραβεστί – Τρανσέξουαλ (ΣΑΤΤΕ) και Γενική Γραμματέας από το 2003 έως τον Ιούλιο του 2014. Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ομοφυλοφιλικής Κοινότητας (ΕΟΚ) από το 2006 έως το 2008. Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) από το 2010.

Είχε διατελέσει Εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου της Ευρώπης για θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου και συμμετάσχει με αυτήν την ιδιότητα ως εκπαιδεύτρια σε εκπαιδευτικά – ενημερωτικά σεμινάρια προς αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, σε χειριστές υποθέσεων ασύλου, σε δικαστές και εισαγγελείς, καθώς επίσης υπήρξε μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τη νομοθεσία για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Ήταν συγγραφέας δύο βιβλίων, «Ταυτότητα και έκφραση φύλου. Ορισμοί, στερεότυπα, μύθοι και διακρίσεις» και «Είμαι τρανς – ξέρω τα δικαιώματά μου», αρθρογράφος στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ενώ είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα σε όλους τους τομείς θεμάτων θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών.


Τέλος είχε οριστεί απ’ την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ως τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, τον Νοέμβριο του 2019.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ