Ελλαδα

Θα συναντηθούν Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος

Είχε προηγηθεί η ματαίωση της ξενάγησης του πρωθυπουργού στον ναό του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος
Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ©EPA Pool

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής σήμερα στη Νέα Υόρκη.

H συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο θα γίνει τελικά σήμερα στις 20:00 ώρα Ελλάδος στη Νέα Υόρκη

Η συνάντηση των δύο ανδρών θα πραγματοποιηθεί τελικά μετά τη δήλωση παραδοχής του λάθους από τον Αρχιεπίσκοπο, σχετικά με την παρουσία του στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας», στη Νέα Υόρκη.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι το θέμα θεωρείται λήξαν για την κυβέρνηση. «Απολύτως μετά και τις δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου... Η ελληνική κυβέρνηση και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δεν μπορούν παρά να είναι στην ίδια πλευρά του λόφου, παρά τα όσα ατυχή κατά καιρούς συμβαίνουν. Νομίζω ότι θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργό με τον Αρχιεπίσκοπο».

Προηγήθηκε η ματαίωση της ξενάγησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ναό του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero, αλλά και η απουσία του κ. Ελπιδοφόρου από τη δεξίωση προς τιμήν του πρωθυπουργού.

Ο «Εθνικός Κήρυκας» αποκάλυψε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος δεν προσφώνησε τον Έλληνα πρωθυπουργό στη δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν του η ομογένεια, και αυτό ύστερα (όπως ανέφεραν πληροφορίες) από αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ