1821 Digital Gallery
Αλυσίδα Αγάπης στο κέντρο της Αθήνας για τους πυρόπληκτους

Humanity Greece: Αλυσίδα αγάπης για τους πληγέντες των πυρκαγιών

Στο κέντρο της Αθήνας, νέοι άνθρωποι προσφέρουν τη βοήθεια τους με οποιόδηποτε τρόπο μπορούν για τους πυρόπληκτους σε όλη την Ελλάδα.
Αλυσίδα Αγάπης στο κέντρο της Αθήνας για τους πυρόπληκτους © Aimilia Kovaiou
Συγκινητική προσέλευση νέων ανθρώπων στην οδό Αριστοφάνους 12, στου Ψυρρή, με πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας Humanity Greece

Όδος Αριστοφάνους 12, Ψυρρή. Σε αυτή την τοποθεσία, στην καρδιά της Αθήνας, τις τελευταίες μέρες το κύμα αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας και προσφοράς συγκινεί. Με πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας «Humanity Greece» αλλά και της κουζίνας αλληλεγγύης «ο Άλλος Άνθρωπος» συλλέγονται είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και φάρμακα για τους πυρόπληκτους της βόρειας Εύβοιας, της βορειοανατολικής Αττικής και της Ηλείας. Η ανταπόκριση και η προσέλευση των νέωων ανθρώπων συγκινεί.

Εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα, από όταν ξεκίνησαν να ξεσπούν τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα και να εκκενώνονται περιοχές, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια αλυσίδα αγάπης και αλληλεγγύης για τους πληγέντες. Καθημερινά, εθελοντές μαγειρεύουν εκατοντάδες γεύματα για τους ανθρώπους που βρίσκονται στο πεδίο και συνδράμουν σε όποια περιοχή υπάρχει ανάγκη.

Κόσμος καταφτάνει ασταμάτητα με σακούλες στα χέρια, ενώ ιδιόκτητα φορτηγά παραχωρούνται απλόχερα για να μοιραστούν τα είδη ανάγκης που συγκεντρώνονται. Μάλιστα, άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν αλλά δεν μπορούν να παραστούν ή βρίσκονται μακριά, στέλνουν παραγγελιές μέσω online delivery, για να σταθούν με όποιον τρόπο μπορούν στο πλάι των πληγέντων.

Αλυσίδα Αγάπης στο κέντρο της Αθήνας για τους πυρόπληκτους
Αλυσίδα Αγάπης στο κέντρο της Αθήνας για τους πυρόπληκτους. © Aimilia Kovaiou
Σχετικα
Λίστα: Πώς να προσφέρετε βοήθεια στους πυρόπληκτους
Λίστα: Πώς να προσφέρετε βοήθεια στους πυρόπληκτους

Οι εθελοντές φορτώνουν τα φορτηγά και τα βαν που κατευθύνονται σε κάθε σημειο της Ελλάδας που έχει πληγεί από τη φωτιά. Σε κάθε χωριό, ανάλογα με τις ανάγκες, με οργάνωση και έλεγχο αποστέλλονται ξεχωριστά φορτηγά. Ελληνικές μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις συνδράμουν καταλυτικά σε αυτή την προσπάθεια, παραχωρώντας τρόφιμα, φάρμακα ή φορτηγά για μεταφορά όλο το 24ωρο. 

Εθελοντές φορτώνουν ένα αυτοκίνητο με είδη ανάγκης.
Εθελοντές φορτώνουν ένα αυτοκίνητο με είδη ανάγκης. © Aimilia Kovaiou

Μια πρωτοβουλία νέων ανθρώπων για να δημιουργηθεί ένας κύκλος αγάπης, μια αλυσίδα που δεν τελειώνει αλλά αναπαράγαγεται καθημερινά.

Σχετικα
Τι γίνεται με τα ζώα που διασώζονται από τις πυρκαγιές
Τι γίνεται με τα ζώα που διασώζονται από τις πυρκαγιές

Στα social media στις σελίδες των humanitygr, act4evoia, act4peloponnese, oallosanthropos και act4naturaldisasters κοινοποιούνται σε πραγματικό χρόνο οι τρόποι που μπορεί οποιοσδήποτε επιθυμεί να βοηθήσει,

Οι ανάγκες για την ώρα είναι: είδη φαρμακείου για εγκαύματα, παυσίπονα, ξηρά τροφή και σνακ, είδη προσωπικής υγιεινής, cooler και γάντια. 

Η ομάδα και οι εθελοντές θα βρίσκονται μέχρι την Παρασκευή 13.08 από τις 10:00 έως τις 22.00, στη διεύθυνση Αριστοφάνους 12 Ψυρρή, σε ένα νεοκλασικό κτίριο που έχει παραχωρήσει δωρεάν ο ιδιοκτήτης του.

«Το μέλλον μας βασίζεται στην αλληλεγγύη. Στην αγάπη. Στις δύσκολες ώρες που ζει ολόκληρη η χώρα, ας ενώσουμε τα χέρια και τις καρδιές μας. Συγχαρητήρια για κάθε πυροσβέστη και για τις οικογένειες τους, για καθε εθελοντή που δίνει τη ζωή του για να μπορέσουμε να αναπνεύσουμε όλοι μαζί ξανά». -Humanity Greece

 

Εθελοντής στην οδό Αριστοφάνους 12, στου Ψυρρή.
Εθελοντής στην οδό Αριστοφάνους 12, στου Ψυρρή. © Aimilia Kovaiou

Εθελοντές φοτώνουν ένα φορτηγό με είδη ανάγκης για τους πληγέντες.
Εθελοντές φοτώνουν ένα φορτηγό με είδη ανάγκης για τους πληγέντες. © Aimilia Kovaiou

Εθελόντριες μεταφέρουν σακούλες από είδη πρώτης ανάγκης.
Αλυσίδα αγάπης των εθελοντών στην Αριστοφάνους 12. © Aimilia Kovaiou

Συγκινητική προσέλευση νέων ανθρώπων στην οδό Αριστοφάνους 12, στου Ψυρρή
Συγκινητική προσέλευση νέων ανθρώπων στην οδό Αριστοφάνους 12, στου Ψυρρή. © Aimilia Kovaiou
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5