Ελαφόνησος

8 χρόνια «Μαζί, με στόχο την υγεία» για τις ακριτικές περιοχές

ΟΙ ΑΡΚΙΟΙ ΚΑΙ Η ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2021 ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ALPHA BANK
ΕΛΛΑΔΑ

«Η ζωή στους Αρκιούς είναι παράδεισος» υποστηρίζει ο Μανώλης Μελιανός, ένας από τους 35 μόνιμους κατοίκους του πανέμορφου νησιού. «Δεν έχω γεννηθεί στην Ελαφόνησο, από επιλογή ζω και εργάζομαι εδώ», δηλώνει η Βασιλική Μιτσίδου, Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου της Ελαφονήσου. Και οι δύο απολαμβάνουν τη ζωή σε ένα μικρό νησί, τόσο τον χειμώνα που ο πληθυσμός είναι ιδιαίτερα μειωμένος όσο και το καλοκαίρι που ο τουρισμός μεταμορφώνει τους μικρούς αυτούς προορισμούς. 

Αρκιοί
Αρκιοί

Ωστόσο, αμφότεροι ανησυχούν για την πρόσβασή τους σε επαρκείς υπηρεσίες υγείας: «Το μεγαλύτερο άγχος για έναν εκπαιδευτικό είναι να συμβεί κάτι με ένα παιδί και να μην μπορεί να το αντιμετωπίσει» ανέφερε η κ. Μιτσίδου, ενώ για τον κ. Μελιανό: «Η ιατρική περίθαλψη είναι το θέμα που μας απασχολεί περισσότερο στους Αρκιούς». 

Παράδοση στους Αρκιούς από την Alpha Bank και την Άγονη Γραμμή Γόνιμη
Παράδοση στους Αρκιούς από την Alpha Bank και την Άγονη Γραμμή Γόνιμη
«Η ιατρική περίθαλψη είναι το θέμα που μας απασχολεί περισσότερο στους Αρκιούς»
Μανώλης Μελιανός, κάτοικος Αρκιών
Μανώλης Μελιανός, κάτοικος Αρκιών

Με έμπνευση από τις ανάγκες της ακριτικής Ελλάδας

Ιστορίες όπως αυτή, κατοίκων της ακριτικής Ελλάδας που θέλουν να παραμείνουν ή να επιστρέψουν στον τόπο τους,χωρίς όμως να αισθάνονται ανασφαλείς σε ό,τι αφορά την υγεία τους, ενέπνευσαν την Alpha Bank για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μαζί, με στόχο την Υγεία». Από το 2014, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Άγονη Γραμμή Γόνιμη», η Alpha Bank έθεσε ως στόχο της να εξοπλίσει τα Περιφερειακά Ιατρεία απομακρυσμένων περιοχών, βάσει των καταγεγραμμένωναναγκών τους.

Στο πλαίσιο αυτό, από την έναρξη του προγράμματος έως σήμερα έχουν παραδοθεί 240.000 ιατρικά μηχανήματα, συσκευές και είδη ιατροφαρμακευτικού υλικού σε 60 νησιά με συνολικό πληθυσμό 800.000 κατοίκων και εκατομμύρια επισκεπτών κάθε χρόνο.

Παράδοση στην Ελαφόνησο από την Alpha Bank και την Άγονη Γραμμή Γόνιμη
Παράδοση στην Ελαφόνησο από την Alpha Bank και την Άγονη Γραμμή Γόνιμη

Σύμφωνα με τη Ρούλη Χριστοπούλου, Επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Alpha Bank «Στον χάρτη κοινωνικής προσφοράς του προγράμματος θα προστεθούν φέτος άλλα 13 νησιά. Κύριοι στόχοι μας είναι η στήριξη του έργου των τοπικών ιατρείων με την κάλυψη ιατροφαρμακευτικών αναγκών, καθώς και η ενίσχυση της ποιότητας ζωής αλλά και του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων».

8 χρόνια «Μαζί, με στόχο την υγεία» για τις ακριτικές περιοχές
«Η προσφορά του προγράμματος λύνει τα χέρια και διευκολύνει τη δουλειά μας»
Θεόδωρος Βατίστας, Αγροτικός Γιατρός Ελαφονήσου
Θεόδωρος Βατίστας, Αγροτικός Γιατρός Ελαφονήσου

Τα περιφερειακά ιατρεία της Ελαφονήσου και των Αρκιών έχουν ήδη παραλάβει ιατρικά μηχανήματα, υγειονομικό εξοπλισμό και ιατροφαρμακευτικά υλικά. Όπως ανέφερε ο αγροτικός γιατρός Ελαφονήσου Θεόδωρος Βατίστας «Η προσφορά του προγράμματος λύνει τα χέρια και διευκολύνει τη δουλειά μας. Από το μόνιτορ και τον καρδιογράφο, μέχρι πιο εξειδικευμένο εξοπλισμό, ακόμα και έναν ασθενή να βοηθήσουμε μπορεί να είναι κρίσιμης σημασίας». Κατά την αγροτική γιατρό των Αρκιών, Βίκυ Λαζαρίδου: «Βασική έλλειψη για την επαρκή λειτουργία του ιατρείου μας ήταν ο καρδιογράφος και το τραπέζι εξέτασης. Η προσφορά της Alpha Bank κάλυψε στο έπακρο αυτή την ανάγκη».

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5