Visual Browsing

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Δωρεά στο ΕΚΑΒ δύο νέα αεροσκάφη

Τα δύο αεροσκάφη «Beechcraft King Air 350», που έκανε δωρεά στο ΕΚΑΒ το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Τα δύο αεροσκάφη «Beechcraft King Air 350», που έκανε δωρεά στο ΕΚΑΒ το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) © Stavros Niarchos Foundation/Facebook
Πώς αλλάζουν τις αεροδιακομιδές τα αεροπλάνα «Beechcraft King Air 350» - Η ανάρτηση Μητσοτάκη
 • A-
 • A+
0
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προχώρησε σε δωρεά δύο υπερσύγχρονων αεροσκαφών στο ΕΚΑΒ, με δυνατότητα μεταφοράς δύο ασθενών ταυτόχρονα.

Νέα σημαντική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο ΕΚΑΒ. Όπως έγινε γνωστό, την Τετάρτη 14 Απριλίου προσγειώθηκαν στην Ελλάδα τα δύο αεροσκάφη Beechcraft King Air 350.

Τα αεροπλάνα, δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενισχύουν τη δυναμικότητα και αποτελεσματικότητα στις αεροδιακομιδές ασθενών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα στις 3 Μαρτίου 2021 είχε προηγηθεί η παραλαβή δύο ελικοπτέρων «Augusta Westland 109 Trekker» για τη μεταφορά ασθενών. H συγκεκριμένη δωρεά, ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ, εντάσσεται στην πρωτοβουλία του ΙΣΝ για την Υγεία, συνολικού ύψους άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με τα αεροσκάφη Beechcraft King Air 350 διασφαλίζονται ιδανικές συνθήκες για την άμεση και ασφαλή αεροδιακομιδή ασθενών και τραυματιών από απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα προς κεντρικά σημεία της χώρας και την Ευρώπη.

Σχετικα
Η ΓΙΩΤΗΣ στηρίζει την Κιβωτό του Κόσμου
Η ΓΙΩΤΗΣ στηρίζει την Κιβωτό του Κόσμου

Για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δωρεάς, το ΙΣΝ συνεργάζεται με:

 • Το Υπουργείο Υγείας, στο οποίο θα ανήκει η κυριότητα των δύο υπερσύγχρονων αεροσκαφών,
 • το ΕΚΑΒ, το οποίο είναι επιφορτισμένο με τη χρήση τους, καθώς και
 • την Πολεμική Αεροπορία, η οποία θα συνδράμει στην πτητική τους λειτουργία.Η Πολεμική Αεροπορία ήδη πραγματοποιεί προγράμματα εκπαίδευσης του ιπτάμενου και τεχνικού προσωπικού της, ώστε τα πτητικά μέσα να τεθούν προς χρήση το συντομότερο δυνατόν.

Η δωρεά του ΙΣΝ θα ενισχύσει σημαντικά την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, ενώ ταυτόχρονα θα συνεισφέρει καθοριστικά στην εξοικονόμηση πόρων. Τα νέα μέσα θα αξιοποιούνται αποκλειστικά από το ΕΚΑΒ για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών του, εξασφαλίζοντας στο εξειδικευμένο προσωπικό των αεροδιακομιδών, όπως ιπτάμενοι ιατροί, διασώστες και νοσηλευτές, τον πιο σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

ΕΚΑΒ: Αεροδιακομιδές με αεροσκάφη Beechcraft King Air 350 - Τα πλεονεκτήματα

Tα αεροσκάφη Beechcraft King Air 350 είναι εξοπλισμένα με τα πλέον σύγχρονα όργανα αεροναυτιλίας.

Σχετικα
​Το Skip στηρίζει το Κοινωνικό Πλυντήριο Χανίων
​Το Skip στηρίζει το Κοινωνικό Πλυντήριο Χανίων

Την υγειονομική διασκευή της καμπίνας των δύο νέων αεροσκαφών ανέλαβε μία από τις πιο αναγνωρισμένες εταιρείες παγκοσμίως, η οποία εξειδικεύεται αποκλειστικά στο αντικείμενο. Τα αεροσκάφη προσφέρουν τη δυνατότητα αεροδιακομιδής δύο ασθενών ταυτόχρονα, ενώ διαθέτουν ειδικό μηχανισμό ανύψωσης των φορείων, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζεται η άνετη είσοδος και έξοδος ασθενών και τραυματιών.

Επιπλέον, τα αεροσκάφη περιλαμβάνουν υποδομή μεταφοράς θερμοκοιτίδας για τη διακομιδή νεογνών, καθώς και θάλαμο αρνητικής πίεσης (κάψουλα), ο οποίος χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ατόμων με μολυσματικές ασθένειες (π.χ. κορωνοϊό).

 

Today, two Beechcraft King Air 350 aircraft landed in Greece as part of SNF’s Health Initiative. The aircraft will...

Δημοσιεύτηκε από Stavros Niarchos Foundation στις Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

 

Ανδρέας Δρακόπουλος (πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος): Ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας στους ακρίτες της χώρας

O πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος, δήλωσε: «Mέσω της δωρεάς για την ενίσχυση των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία, προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του υγειονομικού αποκλεισμού και να ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της χώρας που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές και μακριά από κρίσιμες υπηρεσίες υγείας».

Και πρόσθεσε: «Τα νέα υπερσύγχρονα πτητικά μέσα επιτρέπουν την έγκαιρη και άμεση μεταφορά όσων έχουν ανάγκη σε κεντρικές υγειονομικές δομές, ενώ παράλληλα παρέχουν στο προσωπικό του ΕΚΑΒ την αναγκαία υποδομή ώστε να επιτελέσει με ασφάλεια το έργο του».

Βασίλης Κικίλιας για τα νέα αεροσκάφη, δωρεά του ΙΣΝ, στο ΕΚΑΒ: «Ασφάλεια σε κάθε σημείο της πατρίδας μας»

Από τη μεριά του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε: «Τα δύο νέα υπερσύγχρονα αεροσκάφη, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θα ενισχύσουν τη δυναμικότητα των αεροδιακομιδών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, στη προσπάθεια να βρίσκεται με ασφάλεια σε κάθε σημείο της πατρίδας μας».

Το αεροσκάφος «Beechcraft King Air 350», που έκανε δωρεά στο ΕΚΑΒ το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μπορεί να μεταφέρει ταυτόχρονα δύο ασθενείς
Το αεροσκάφος «Beechcraft King Air 350», που έκανε δωρεά στο ΕΚΑΒ το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μπορεί να μεταφέρει ταυτόχρονα δύο ασθενείς © Stavros Niarchos Foundation/Facebook

Και συμπλήρωσε: «Το Υπουργείο Υγείας είναι εκεί, όπου υπάρχει ανάγκη. Κυρίως για τους συμπολίτες μας που δε μπορούν ή δεν έχουν. Ευχαριστώ το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον πρόεδρο κ. Ανδρέα Δρακόπουλο, για τη γενναιόδωρη προσφορά, η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια συνεχή και πολύ-επίπεδη πρωτοβουλία ύψιστης κοινωνικής ευθύνης».

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Πρωτοβουλία για την Υγεία - Ποιες δωρεές ακολουθούν

Επιπρόσθετα της δωρεάς για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με τα δύο αεροσκάφη Beechcraft King Air 350, η Πρωτοβουλία του ΙΣΝ για την Υγεία περιλαμβάνει ακόμη:

 • Τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό τριών νέων νοσοκομείων στην Κομοτηνή, τη Σπάρτη και τη Θεσσαλονίκη,
 • την προμήθεια ειδικού ιατρικού εξοπλισμού (PET - Τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων) σε τέσσερα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας,
 • την ενίσχυση του νοσηλευτικού τομέα, μέσω της προμήθειας εξοπλισμού,
 • την κάλυψη εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων και τη χορήγηση υποτροφιών στο Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στις Νοσηλευτικές Μονάδες του Νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός»,
 • εκπαιδευτικά προγράμματα για την πρόληψη των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και την αντιμετώπιση του τραύματος (ATCN, PHTLS, ATLS, APLS),
 • δράσεις για την ενίσχυση της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων,
 • την ενίσχυση των υποδομών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν», καθώς και την προμήθεια εξοπλισμού για τις κλινικές και τα εργαστήρια της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που δώρισε στο ΕΚΑΒ το ΙΣΝ

«Δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενισχύουν και αναβαθμίζουν τις δυνατότητες αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, για την ασφαλή και γρήγορη διακομιδή ασθενών από απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας» έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Ευχαριστούμε το ΙΣΝ για αυτήν τη σημαντική πρωτοβουλία».

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5