Visual Browsing

Πιστοποιητικά επαγγελματικής εκπαίδευσης από την Google Ελλάδας

Νέος εργαζόμενος - Υπολογιστής
Νέος εργαζόμενος - Υπολογιστής © Pixabay
Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις - Το νέο πρόγραμμα σε συνεργασία με ΟΑΕΔ και Υπουργείο Εργασίας
  • A-
  • A+
0
Google Career Certificates: Τα πιστοποιητικά επαγγελματικής εκπαίδευσης με τη «βούλα» της Google, σε νέους ανέργους παρουσίασαν Υπουργείο Εργασίας και ΟΑΕΔ.

Να αποκτήσουν πιστοποιητικά επαγγελματικής εκπαίδευσης με τη «βούλα της Google Ελλάδας σε τομείς όπως data analytics και project management δίνουν το Υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ σε χιλιάδες νέους ανέργους.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι μετά την επιτυχημένη συνεργασία για το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στο ψηφιακό μάρκετινγκ, ο ΟΑΕΔ και η Google Ελλάδας, με τη στήριξη του Υπουργείου Εργασίας, διευρύνουν το πεδίο των κοινών δράσεών τους.

Ειδικότερα, προσφέρουν σε 3.000 ανέργους έως 29 ετών τη δυνατότητα να αποκτήσουν δωρεάν τέσσερα νέα πιστοποιητικά ολοκληρωμένης επαγγελματικής εκπαίδευσης της Google σε τομείς υψηλής ζήτησης, που προσφέρονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως ανάλυση δεδομένων (data analytics), διαχείριση έργου (project management), τεχνική υποστήριξη πληροφορικής (IT support) και σχεδιασμός εμπειρίας χρήστη (UX design).

Η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για τις αιτήσεις θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα. Στη δεύτερη φάση του προγράμματος, ο Οργανισμός θα πλαισιώσει το πρόγραμμα κατάρτισης με πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου όσοι ολοκληρώσουν την κατάρτιση να εργαστούν στο αντικείμενο.

Κωστής Χατζηδάκης για πιστοποιητικά επαγγελματικής εκπαίδευσης από την Google Ελλάδας: «Επιτακτική ανάγκη η ανάπτυξη δεξιοτήτων»

Σχετικα
Χατζηδάκης: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για σεξουαλική παρενόχληση
Χατζηδάκης: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για σεξουαλική παρενόχληση

Το πρόγραμμα -που αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας Grow Greece with Google- παρουσιάστηκε την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 σε διαδικτυακή εκδήλωση στην οποία μίλησαν:

  • Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης,
  • ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης,
  • η γενική Διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης Πέγκυ Αντωνάκου και
  • η γενική διευθύντρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του ΟΑΕΔ Αθανασία Θεοδωρίδου.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ανάπτυξη δεξιοτήτων που ζητάει η αγορά εργασίας, όπως είναι οι ψηφιακές, και πολύ περισσότερο την επόμενη ημέρα της πανδημίας.

«Η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά στην αντιστοιχία δεξιοτήτων και αναγκών στην αγορά εργασίας. Αυτό οφείλουμε να το αλλάξουμε! Γι αυτό μια από τις κορυφαίες προτεραιότητές μας ως Υπουργείο Εργασίας είναι να φέρουμε μια ριζική μεταρρύθμιση στην κατάρτιση που θα διασφαλίζει ότι εργαζόμενοι και άνεργοι θα αποκτούν τις δεξιότητες που θα αποτελέσουν πραγματικό εφόδιο στην αγορά εργασίας και θα διευκολύνουν την πρόσβαση σε νέες δουλειές και υψηλότερους μισθούς».

Σχετικα
Νομοσχέδιο για την εργασία: Όλες οι αλλαγές σε 15 ερωταπαντήσεις
Νομοσχέδιο για την εργασία: Όλες οι αλλαγές σε 15 ερωταπαντήσεις

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων περιέγραψε τις 5 βασικές αρχές που θα διέπουν το νέο σύστημα της κατάρτισης:

1. Επικέντρωση στις πραγματικές ανάγκες ανέργων, εργαζομένων και επιχειρήσεων

2. Εμφαση στην ποιότητα και την πιστοποίηση της κατάρτισης

3. Αξιολόγηση των αποτελεσμάτων

4. Σύνδεση της κατάρτισης με την απασχόληση

5. Συνεργασία με ποιοτικούς παρόχους.

«Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η μεταρρύθμιση, προωθούμε από τώρα δράσεις σε τομείς και σε δεξιότητες αιχμής» συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης, καταλήγοντας: «Το νέο πρόγραμμα που ανακοινώνουμε σήμερα, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ και την Google, αποτελεί προπομπό για τη νέα γενιά προγραμμάτων που έρχονται και θα αποτελέσει διεθνές πρότυπο ψηφιακής κατάρτισης, αλλά και πρότυπο για τον ΟΑΕΔ, που βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού του Υπουργείου για την επόμενη ημέρα της κατάρτισης».

Σπύρος Πρωτοψάλτης (ΟΑΕΔ): Η συνεργασία με την Google εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε: «Η μείωση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας απαιτεί νέες συμπράξεις, καινοτόμες δράσεις και στοχευμένες πρωτοβουλίες. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΟΑΕΔ συνεργάστηκε με τη Google κατά την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας. Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα διευρύνουμε το πεδίο κοινών δράσεων για την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ανέργων, ώστε να στηρίξουμε ακόμα περισσότερους νέους στην προσπάθειά τους για επαγγελματική αποκατάσταση».

Και πρόσθεσε: «Δίνοντας έμφαση στην ποιοτική κατάρτιση, ο νέος ΟΑΕΔ είναι έτοιμος να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην αποτελεσματική αξιοποίηση των εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων για την προώθηση της απασχόλησης, την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας και την ανάκαμψη».

Πέγκυ Αντωνάκου (Google): Παγκόσμια καινοτομία τα πιστοποιητικά επαγγελματικής εκπαίδευσης

Η Πέγκυ Αντωνάκου, γενική διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης, υπογράμμισε: «Η τεχνολογία πρέπει να βοηθά όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, τη φυλή, την ηλικία ή το μορφωτικό τους επίπεδο».

Και εξήγησε: «Τα πιστοποιητικά ολοκληρωμένης επαγγελματικής εκπαίδευσης Google Career Certificates αποτελούν μια παγκόσμια καινοτομία και είναι διαθέσιμα σε όλους όσοι θέλουν να ξεκινήσουν ή να επιταχύνουν την καριέρα τους, σε τομείς που έχουν ιδιαίτερα αυξημένη επαγγελματική ζήτηση.

» Χαίρομαι ιδιαίτερα που, μέσω της συνεργασίας με τον ΟΑΕΔ και το Υπουργείο, τα πιστοποιητικά αυτά γίνονται σήμερα διαθέσιμα δωρεάν, σε νέους ανέργους. Με τα συγκεκριμένα προγράμματα πιστοποίησης και τις νέες συνεργασίες μας στην Ελλάδα, ελπίζουμε ότι ακόμη περισσότεροι άνθρωποι θα αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν επαγγελματικά μέσω της τεχνολογίας».

Google Career Certificates: Τι είναι και πώς λειτουργούν 

Τα Πιστοποιητικά ολοκληρωμένης επαγγελματικής εκπαίδευσης Google Career Certificates που ήρθαν πρόσφατα στην Ελλάδα, είναι διαθέσιμα σε όλους στην διαδικτυακή πλατφόρμα Coursera και προσφέρουν τη δυνατότητα στους κατόχους τους να αποκτήσουν την κατάλληλη κατάρτιση και προετοιμασία για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας σε τομείς υψηλής ζήτησης, όπως IT Support, Project Management, UX Design και Data Analytics.

Στόχος είναι να βοηθηθούν όσοι θέλουν να εκπαιδευτούν online στους ρυθμούς που επιθυμούν οι ίδιοι, ή και όσοι σκοπεύουν να αλλάξουν καριέρα, αλλά δεν έχουν τον χρόνο ή τη δυνατότητα να ακολουθήσουν την παραδοσιακή εκπαίδευση. Μπορούν να ολοκληρωθούν σε ένα εξάμηνο, ενώ δεν προϋποθέτουν προηγούμενη εμπειρία ή πτυχίο και αναγνωρίζονται από εργοδότες των παραπάνω κλάδων.

Από τα τουλάχιστον 500.000 άτομα παγκοσμίως που έχουν ήδη εγγραφεί στα προγράμματα αυτά, το 82% ανέφερε ότι είχαν θετική επίδραση στην καριέρα τους και ότι, μέσα σε ένα εξάμηνο, άλλαξαν επαγγελματικό προσανατολισμό, πήραν προαγωγή, ή έλαβαν αύξηση στον μισθό τους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5