Visual Browsing

«Ελλάδα 2021»: Δωρεά 18 κλινών ΜΕΘ στο ΕΣΥ

Γιάννα Αγγελοπούλου - Κυριάκος Μητσοτάκης
Γιάννα Αγγελοπούλου - Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI
Συνάντηση της Γιάννας Αγγελοπούλου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
  • A-
  • A+
0
Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» ανακοίνωσε τη δωρεά 18 φορητών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο ελληνικό Δημόσιο

Σε δωρεά 18 φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Δημόσιο και το Εθνικό Σύστημα Υγείας προχώρησε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Η δωρεά βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Επιτροπής, Γιάννας Αγγελοπούλου, βασικός στόχος της είναι οι δράσεις και οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση να απηχούν τις ανάγκες και τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας και να αφήνουν, στο μέτρο του δυνατού, μια κληρονομιά για την επόμενη ημέρα. 

Προσαρμόζοντας τις δράσεις της στα νέα δεδομένα, η Επιτροπή προχωρά στη δωρεά 18 κλινών ΜΕΘ.

Σχετικα
Αγγελοπούλου:Το ορόσημο των 200 χρόνων μας καλεί να οραματιστούμε
Αγγελοπούλου:Το ορόσημο των 200 χρόνων μας καλεί να οραματιστούμε

Κατά την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», οι πόροι της προέρχονται από ιδιωτικές δωρεές, χορηγίες, έσοδα από πωλήσεις νομισμάτων του Νομισματικού της Προγράμματος, καθώς και προϊόντων που φέρουν το σήμα της, ενώ δεν λαμβάνεται καμία επιχορήγηση ή επιδότηση από το Δημόσιο και δεν επιβαρύνεται στο ελάχιστο ο Έλληνας φορολογούμενος.

Η δωρεά των 18 κλινών ΜΕΘ βασίστηκε σε αυτούς τους ιδιωτικούς πόρους και, ιδίως, στη συνδρομή των τεσσάρων τραπεζών, Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως σημειώνει η Επιτροπή, κεντρική επιδίωξή της είναι τα έσοδά της να διατεθούν για την υλοποίηση επετειακών δράσεων και εκδηλώσεων, η πλειονότητα των οποίων να αφήνουν μία παρακαταθήκη για το μέλλον και, έτσι, τα οφέλη από την υλοποίησή τους να επιστρέψουν στην κοινωνία.

Σχετικα
Αγγελοπούλου: Στα Χανιά για το πολιτικό μνημόσυνο των Βενιζέλων
Αγγελοπούλου: Στα Χανιά για το πολιτικό μνημόσυνο των Βενιζέλων

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δωρεά, η Επιτροπή δημοσίευσε πρόσκληση προς τους προμηθευτές που δραστηριοποιούνται στον τομέα της προμήθειας κλινών ΜΕΘ και έχουν εμπειρία στον χώρο τους. Ανάδοχος ανακηρύχθηκε η εταιρεία «Ι. Ιωαννίδης Μονοπρόσωπη ΙΚΕ (Axis Medical Construction). Οι τεχνικές προδιαγραφές των κλινών ΜΕΘ εγκρίθηκαν από την Επιστημονική Επιτροπή για το σχεδιασμό νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με το «Ελλάδα 2021», το στοιχείο που διαφοροποιεί τη δωρεά αυτή είναι ότι οι 18 κλίνες που προσφέρει είναι κινητές, μπορούν, δηλαδή, να εγκατασταθούν σε οικίσκους ή να μεταφερθούν σε ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων εφόσον προκύψει επείγουσα ανάγκη. Ο αρχικός χώρος τοποθέτησης τους καθορίστηκε με κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας Βασίλη Κικίλια και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Οι κλίνες θα παραδοθούν πλήρως λειτουργικές, τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε αναλώσιμα στο νοσοκομείο, ώστε να μείνουν και μετά το τέλος της πανδημίας.

Όπως τονίζει η Επιτροπή, η δωρεά των 18 κλινών ΜΕΘ δεν είναι η μόνη πρωτοβουλία που ανέλαβε για να θωρακιστεί η ελληνική κοινωνία εναντίον της πανδημίας. Τον περασμένο Δεκέμβριο ανακοινώθηκε η οικονομική στήριξη της έρευνας για τη δημιουργία ενός «ζωντανού» φαρμάκου κατά του κορωνοϊού, βασισμένου στα Τ-λεμφοκύτταρα, που πραγματοποιείται στην Αιματολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

 Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 
 

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5