Κοσμος

Νέα Υόρκη: Απολύθηκε σερβιτόρα που αρνήθηκε να εμβολιαστεί

Tι ακριβώς συνέβη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
estiatorio-2.jpg
Εστιατόριο © UNSPLASH

Στη Νέα Υόρκη, όπου πλέον λειτουργούν ξανά τα εστιατόρια, μία σερβιτόρα απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να εμβολιαστεί

Στη Νέα Υόρκη, μία σερβιτόρα καταγγέλλει πως απολύθηκε επειδή αρνούνταν να εμβολιαστεί. Η ίδια λέει πως ο λόγος που δεν έκανε το εμβόλιο ήταν επειδή ήθελε πρώτα να μελετήσει το αν ο εμβολιασμός θα δυσχέραινε την πιθανότητα να μείνει έγκυος. 

Στην αμερικανική μεγαλούπολη επιτρέπεται ξανά η λειτουργεία της εστίασης σε κλειστούς χώρους, με περιορισμούς. Οι σερβιτόροι, οι ντελιβεράδες και οι μάγειροι είναι πια στην όλο και μεγαλύτερη λίστα των κατοίκων της πολιτείας της Νέας Υόρκης που μπορούν να εμβολιαστούν ανεξαρτήτως ηλικιακών ή άλλων προϋποθέσεων 

Σε ένα εστιατόριο στο Μπρούκλιν αυτό προκάλεσε σύγκρουση ανάμεσα στην ιδιοκτησία και τη σερβιτόρα, Μπόνι Τζέικομπσον. Ο ιδιοκτήτης απαίτησε από όλους τους υπαλλήλους του να εμβολιαστούν και η Τζέικομπσον ζήτησε λίγο χρόνο για να μελετήσει αν το εμβόλιο έχει οποιαδήποτε παρενέργεια στη γονιμότητα. Τρεις μέρες μετά έμαθε πως απολύεται. 

«Υποστηρίζω απολύτως το εμβόλιο», λέει η 34χρονη σερβιτόρα. «Αν δεν υπήρχε αυτή η παράμετρος πιθανότατα θα το έκανα».

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο ειδικά για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Όμως, δήλωσε πως οι κανόνες λειτουργίας της εταιρείας αναθεωρήθηκαν προκειμένου να γίνει σαφέστερο στους υπαλλήλους για το πως μπορούν να ζητήσουν εξαίρεση από τον εμβολιασμό. 

Η περίπτωση της Τζέικομπσον έρχεται σε μια στιγμή που η βιομηχανία της εστίασης, ιδιαίτερα σημαντική για την οικονομία της Νέας Υόρκης, παλεύει να ξεπεράσει τις τεράστιες ζημιές που έχει προκαλέσει η πανδημία. 

Την ίδια στιγμή, υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στις ΗΠΑ στο να εξασφαλίσουν το να εμβολιαστεί το προσωπικό τους. Οι πρακτικές που είναι στο τραπέζι ποικίλουν. Από το να καταστήσουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, μέχρι να δώσουν κάποιου είδους κίνητρα σε όσους εμβολιάζονται.

Στη Νέα Υόρκη, οι υπάλληλοι των εστιατορίων είναι από τους πρώτους εργαζόμενους εκτός του υγειονομικού τομέα οι οποίοι μπορούν να κάνουν το εμβόλιο. Για τα εστιατόρια αυτό δεν είναι μόνο ένας τρόπος να μείνει υγιές το προσωπικό τους. Εξίσου σημαντικό θεωρείται ο εμβολιασμός του προσωπικού να φέρει πίσω τους -για την ώρα- διστακτικούς πελάτες.

Με πληροφορίες από New York Times 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ