Ελλαδα

Γιαμαρέλλου: Μπορούμε να πετύχουμε 75% ανοσία μέχρι το καλοκαίρι

«Αρκεί να μην χαθεί χρόνος λόγω του αντιεμβολιαστικού κινήματος»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ RAPID ΤΕΣΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ RAPID ΤΕΣΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ © EUROKINISSIΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλλου, εξήγησε πώς μπορούμε να πετύχουμε το ποσοστό του 75% για την ανοσία στον κορωνοϊό

Για τον εφικτό στόχο της επίτευξης ανοσίας από τον κορωνοϊό στη χώρα μέχρι το καλοκαίρι, αρκεί να μην χαθεί χρόνος λόγω του αντιεμβολιαστικού κινήματος, μίλησε η Ελένη Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ, στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

«Για να δούμε φως στην άκρη του τούνελ, σχετικά με την ανοσία, ο ένας παράγοντας είναι τι θα γίνει με τα εμβόλια», είπε η κ. Γιαμαρέλλου. «Έχουμε εμβολιάσει μέχρι σήμερα το 3% του πληθυσμού. Αν συνεχίσει η προμήθεια των εμβολίων στη χώρα μας όπως μας έχουν υποσχεθεί, μπορούμε το καλοκαίρι να πετύχουμε το ποσοστό του 75% για την ανοσία, μέχρι το καλοκαίρι» τόνισε η Ελένη Γιαμαρέλλου.

«Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία, -για να το φτάσουμε αυτό το 75% ανοσίας-, να μη χάσουμε χρόνο δίνοντας «πόντους» στο αντιεμβολιαστικό κίνημα», υπογράμμισε.

Έκανε λόγο επίσης και για τις ανησυχίες που εκφράζονται σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca. «Δεν είναι ότι το εμβόλιο προκαλεί τοξικότητα στους άνω των 65 ετών… Ξέρω ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή 7.500 εθελοντές άνω των 65 ετών με το εμβόλιο της Astra Zeneca».

«Όλοι μας πρέπει να σκεφτόμαστε ότι το εμβόλιο μπορεί να με προφυλάξει από το να πεθάνω από covid ή να βρεθώ νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ», τόνισε η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ.

Ενώ αναφέρθηκε και στην κάλυψη που φέρονται να προσφέρουν και στις μεταλλάξεις τα εμβόλια. «Για τη βρετανική μετάλλαξη Pfizer, Μoderna και AstraZeneca είπαν ότι προφυλάσσουν…Για το νοτιοαφρικανικό στέλεχος του ιού είπαν η Moderna και η Pfizer ότι το εμβόλιό τους το καλύπτει».

«Ξέρουμε για τις μεταλλάξεις ότι μεταδίδονται κατά 20% γρηγορότερα και παντού… Δεν αρρωσταίνεις όμως βαρύτερα και δεν έχεις μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνεις», ξεκαθάρισε η κ. Γιαμαρέλλου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ