Visual Browsing

ΕΚΑΒ: Τίμησαν την Ημέρα «Θυσίας του Διασώστη» (βίντεο)

Διασώστες του ΕΚΑΒ μεταφέρουν ασθενή (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Διασώστες του ΕΚΑΒ μεταφέρουν ασθενή (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI
Τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων εν ώρα καθήκοντος - Βασίλης Κοντοζαμάνης: «Σας ευγνωμονούμε»
  • A-
  • A+
0
Τιμήθηκε η Ημέρα «Θυσίας του Διασώστη» με τρισάγιο, παρουσία του αναπληρωτή υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και της Ζωής Ράπτη.

Τελέστηκε την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων εν ώρα καθήκοντος στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ Αθήνας.

Με αυτόν τον τρόπο τιμήθηκε η θεσμοθετημένη «Ημέρα Θυσίας του Διασώστη», παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Παρόντες, επίσης, η υφυπουργός, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο υπηρεσιακός Γραμματέας Γιάννης Βλάσσης.

Όπως έγινε γνωστό, δεδομένων των τρεχουσών εκτάκτων συνθηκών και της υποχρεωτικής τήρησης των απαιτούμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας της Δημόσιας Υγείας κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, φέτος, δεν πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους πεσόντες εν ώρα καθήκοντος, διασώστες, γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΚΑΒ.

Σχετικα
Κοντοζαμάνης: 500 νέες θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού
Κοντοζαμάνης: 500 νέες θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού

Με το πέρας του Τρισαγίου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης απηύθυνε χαιρετισμό μέσω ασυρμάτου στους διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων βάρδιας και μέσω τηλεδιάσκεψης στα στελέχη του Παραρτήματος του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, Β.Ελλάδας).

Ημέρα «Θυσίας του Διασώστη» - Το μήνυμα από τον Βασίλη Κοντοζαμάνη στον ασύρματο

«... Όπως υποσχεθήκαμε πέρυσι, το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται και σήμερα εδώ, κοντά σας, τιμώντας την "Ημέρα Θυσίας του Διασώστη".

» Τιμώντας τα πρόσωπα των ανθρώπων που χάθηκαν, τιμώντας όλους εσάς που, εδώ και 35 χρόνια, 24 ώρες το 24ώρο, βρισκόσαστε στη πρώτη γραμμή της μάχης για την προστασία της αξίας της ανθρώπινης ζωής. Έτσι και σήμερα το καθήκον σας βρίσκει πάλι σ΄ έναν ατέρμονο αγώνα ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας. Σας ευγνωμονούμε για την υπέρμετρη προσήλωση, τον επαγγελματισμό σας αλλά και την ψυχική σας δύναμη σε αυτόν τον καθημερινό αγώνα που δίνεται όλοι εσείς σε όλη την Ελλάδα. Καλό κουράγιο σε όλες και όλους» ανέφερε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Σχετικα
Ρένα Κουβελιώτη: «Ξαφνικά δεν ξέρω ούτε ποια είμαι»
Ρένα Κουβελιώτη: «Ξαφνικά δεν ξέρω ούτε ποια είμαι»

Και πρόσθεσε: «Στους διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων, στους γιατρούς, στους νοσηλευτές που μας δίνεται καθημερινά μαθήματα ζωής. Το ΕΚΑΒ πιο δυνατό από ποτέ, κατόπιν της ενσωμάτωσης σε αυτό του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, αποτελεί τη ψυχή και τη βάση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Είστε ο κεντρικός και αδιαπραγμάτευτος επιχειρησιακός βραχίονας του Υπουργείου Υγείας. Είναι τιμή σας να αποτελείτε την αιχμή του δόρατος στη διαχείριση των επειγόντων περιστατικών αλλά και όλων των εκτάκτων αναγκών και κρίσεων που προκύπτουν, σαν αυτή του κορωνοϊού COVID-19 που αν μη τι άλλο είναι πασιφανές πως διαχειρίζεστε και συντονίζετε με μεγάλη επιτυχία...».

Νίκος Παπαευσταθίου (πρόεδρος ΕΚΑΒ) για την Ημέρα «Θυσίας του Διασώστη»

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, απευθυνόμενος στα πληρώματα των ασθενοφόρων αλλά και στα στελέχη του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Β. Ελλάδας, ανέφερε:

«Σήμερα, κάτω από τις πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες που βιώνουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η οικογένεια του ΕΚΑΒ τιμά τη μνήμη του προσωπικού της, που "έπεσε" στον βωμό του καθήκοντος εν ώρα υπηρεσίας.

» Η σημερινή ημέρα "Θυσίας του Διασώστη" που είναι μία ξεχωριστή ημέρα τιμής, σεβασμού αλλά και ενσυναίσθησης, συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 35 χρόνων λειτουργίας του ΕΚΑΒ ως του μοναδικού επιχειρησιακού βραχίονα του Υπουργείου Υγείας, με το παράδειγμα όλων των πεσόντων συνάδελφών σας να ενδυναμώνει και να ενισχύει τον επαγγελματισμό σας αλλά και το υψηλό αίσθημα ευθύνης για την προσφορά σας ως διασώστες, γιατροί και νοσηλευτές. Μέρες σαν τη σημερινή, ύστερα από 35 χρόνια, βάζουν ένα ακόμη λιθαράκι στο τεράστιο κοινωνικό έργο που επιτελείτε καθημερινά, 365 μέρες τον χρόνο, αναδεικνύοντας τη σημασία και τη σπουδαιότητα της Δωρεάν Δημόσιας παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, κρατώντας, κατ’αυτόν τον τρόπο, ψηλά τη σημαία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

» Η σημερινή ημέρα "Θυσίας του Διασώστη" σε συνδυασμό με τη καθημερινή μάχη που δίνετε για τη διαχείριση των περιστατικών του κορωνοϊού, μας επαναπροσδιορίζει αλλά και μας υπενθυμίζει την αξία της ανθρώπινης ζωής. Της ανθρώπινης ζωής που εσείς πρώτοι, από ολόκληρο το υγειονομικό προσωπικό, καλείστε να προστατεύσετε...

» Στο μυαλό όλων είστε ΗΡΩΕΣ, όπως ΗΡΩΕΣ είναι όλοι οι πεσόντες, εν ώρα καθήκοντος, συνάδελφοι σας».

EKAB-Hmera_Thusias_Diaswsth[14-01-2021]

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5